Na ovom fakultetu prijemni ispit polaže se čak u 9 dijelova: Evo svih detalja

U ovom periodu godine, velika većina maturanata u Hrvatskoj priprema se za državnu maturu, a studenti koji planiraju upisati fakultete koji provode dodatne provjere znanja, imaju i brigu više.


it faculty students
Foto: Envato

Nekolicina je fakulteta do sada objavila kako će izgledati i kada će se održavati prijemni ispiti za buduće brucoše, a nedavno je to učinio i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Oni su na svojim službenim stranicama objavili kako su raspisali konkurs za upis novih studenata za akademsku godinu 2022./2023.

Postupak prijave u nekoliko koraka

Postupak prijave na studij Kineziologije ima nekoliko koraka, od kojih je prvi prijava preko stranice Postani-student. Potom, budući brucoši ovog fakulteta moraju proći i procjenu motoričkih znanja na razredbenom ispitu, a moguće elemente procjene su prikladno pokazali na ovom videu.

Kako u videu kaže dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krstičević, potrebno je položiti devet različitih dijelova ispita.

Radi se o motoričkim znanjima koje ste vi stekli tokom dosadašnjeg školovanja u osnovnoj i srednjoj školi. Neće to biti ništa teško i želim vam puno sreće, kazao je dekan.

Maturanti će morati položiti nastavni predmet plivanje, a to se odnosi na preplivavanje dionice od 50 metara bilo kojom tehnikom unutar 55 sekundi za maturante, dok je vremenski rok za maturantice postavljen na minutu i pet sekundi.

Drugi dio ispita odnosi se na ples, a kandidati će morati demonstrirati dvije plesne figure, a za to dobivaju tri ocjene. Nadalje, kandidate čeka i razredbeni postupak iz ritmičke gimnastike, sportske gimnastike, odbojke, košarke, rukometa, nogometa, borilačkih sportova i atletike, a kako se sve pravilno izvodi pokazali su u ovom video isječku.