Na Muzičkoj akademiji UNSA nastupile violinistica YeonJu Jeong i pijanistica Vesna Podrug Kossjanenko

Bogat program ovogodišnjeg izdanja festivala Majske muzičke svečanosti.


Jeong i Kossjanenko 21
Majske muzičke svečanosti 2023

Bogat program ovogodišnjeg izdanja festivala Majske muzičke svečanosti uključio je recital priznatih umjetnica, violinistice YeonJu Jeong i pijanistice Vesna Podrug Kossjanenko koji je održan u ponedjeljak, 8. maja 2023. godine, u Koncertnoj sali „Cvjetko Rihtman“.

Ovaj duo se predstavio izvedbom Brahmsove Sonate za violinu i klavir br. 1, op. 78 u G-duru, “Polonaise Brillante” op. 4 u D-duru Henryka Wieniawskog i Sonatu br. 1, op. 13 u A-duru Gabriela Faurea.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

O Akademiji

Kroz godine postojanja i rada na Akademiji do sada je diplomiralo preko 2000 studenata, magistriralo njih oko 200, a odbranjeno je i oko 20 doktorata. O svemu je brinulo oko 300 nastavnika i saradnika. Bez obzira na velike političke, društvene i svake druge turbulencije koje su snažno utjecale na sve aspekte postojanja i rada, Akademija je imala uzlaznu razvojnu liniju.

Danas je to međunarodno prepoznatljiva umjetnička i obrazovna institucija s razvijenim odsjecima i smjerovima, ciklusima studija, izraženim umjetničkim i naučnim aktivnostima i rezultatima, o čemu svjedoči i ova web stranica.