Mlada Mostarka trenira sama i usput studira, ali obara državne rekorde

Mlada Mostarka Marija Krtalić vratila se s trećeg takmičenja u karijeri u powerliftinga, osvarivši ogroman napredak u odnosu na zadnje koje je bilo u septembru.


Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info

U hrvatskom gradiću Pitomači je krajem prošlog mjeseca održano treće prvenstvo u powerliftingu i bench pressu.

Advertisements

Treći Pitomača Open održan je u organizaciji domaćeg Powerlifting kluba Maksimum te u saradnji s Hrvatskim powerlifting savezom, a u dva dana nastupio je 91 takmičar. Među njima je nastupila i mlada 22-godišnja Mostarka Marija Krtalić koja je odnijela dva prva mjesta.

Marija Krtalić osvojila je prvo mjesto u težinjskoj kategoriji do 63 kilograma, juniori, a osvojila je i prvo mjesto u poretku juniorki u apsolutnoj kategoriji. Istovremeno, postavila je i novi državni rekord u mrtvom dizanju u kategoriji do 63 kilograma, popravivši ga za skoro pet kilograma i sada iznosi 152.5 kilograma.

 – Ovo mi je treće natjecanje u karijeri, a na prošlom prvenstvu Hrvatske u rujnu bila sam druga u kategoriji do 63 kg te treća ukupnom poretku juniora. Sada sam napredovala 30 kg u totalu, ukupnom zbroju podignute težine, od prošlog natjecanja, kaže za Bljesak.info Marija Krtalić.

Studentica Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu powerliftingom se bavi od 2018. godine, a zanimljivo trenira sama.