Michael Schumacher o Sarajevu: Volim ovaj grad, dolazim zbog djece kojima želim posvetiti najviše pažnje

Na današnji dan, 3. januara 1969. godine, rođen je Michael Schumacher.


Schumi je prije tačno 24 godine podržao i otvaranje klinike za djecu koja su stradala u opkoljenom Sarajevu. Ova klinika je posebno radila sa djecom koja su pretrpjela amputacije, omogućavajući im umjetne udove i pružajući im psihološku podršku.

– Volim ovaj grad. Dolazim zbog djece kojima želim posvetiti najviše pažnje. Vjerujem da će i ostali poznati ljudi slijediti moj primjer i posjetiti Sarajevo.

Podsjećamo, 29. decembra 2013. godine Michael Schumacher doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu. Helikopterom je prevezen u obližnju bolnicu Centre Hospitalier Universitaire de Grenoble. Michaelovo zdravstveno stanje je nepoznato za javnost, jer je odluka porodice da se njegovo stanje drži u tajnosti.

Michael je najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena. Sedmerostruki prvak svijeta, pobjednik 91 Grand Prix utrka, te vlasnik još niza rekorda u svijetu Formule 1.

Sjetite se nekada u svojim mislima ovog velikog šampiona. Vjerujmo kako će ovaj dobri čovjek i na kraju najvažnije životne utrke proći kroz cilj kao pobjednik.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!