Međunarodni praznik rada: Neradni dani 1. i 2. maj

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike izdalo je saopćenje kojim obavještava javnost da je, sukladno Zakonu o praznicima, određeno da je prvi maj/svibanj, Međunarodni praznik rada, i da se obilježava dva dana (1. i 2. maja/svibnja).


prvi_majFederalno ministarstvo rada i socijalne politike izdalo je saopćenje kojim obavještava javnost da je, sukladno Zakonu o praznicima, određeno da je prvi maj/svibanj, Međunarodni praznik rada, i da se obilježava dva dana (1. i 2. maja/svibnja).

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, navedeno je u ovom saopćenju koje prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Neradni dani u Republici Srpskoj, u skladu sa Zakonom o praznicima, biće 1. i 2. maj Međunarodni praznik rada i 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom.

(FENA)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.