Međunarodni sajam knjiga i učila u Sarajevu: UNSA ove godine aktivno učestvuje na tri lokacije

Bit će upriličeno 12 promocija knjiga koje su izdale članice Univerziteta u Sarajevu.


unsa 1

Univerzitet u Sarajevu tradicionalno je jedan od izlagača na 34. Međunarodnom sajmu knjiga i učila, a ove godine organizirat će i brojne događaje pod nazivom Sajam Univerziteta i univerzitetske knjige.

Svojim sadržajem, Univerzitet u Sarajevu bit će dostupan na čak tri lokacije., u izjavi za Source kazala je Nadina Grebović – Lendo, direktorica Biblioteke Univerziteta u Sarajevu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Univerzitet u Sarajevu ove godine aktivno učestvuje na tri lokacije na sajmu. Osim sajamskog štanda, gdje ćemo ponuditi naša najnovija izdanja naših članica UNSA, imamo i jednu malu čitaonicu gdje ćemo organizirati različite sadržaje, kako za najmlađe posjetitelje tako i za one nešto starije. Osim, dakle, sajamskog štanda, pojavit ćemo se i u tradicionalnoj Bosanskoj kući sa promocijom najnovijih izdanja našeg akademskog osoblja te sa prezentacijama koje su vezane za centralnu temu sajma, a to su autorska prava, navodi Nadina Grebović Lendo za Source.

Kako je najavljeno, u Bosanskoj kući bit će upriličeno 12 promocija knjiga koje su izdale članice Univerziteta u Sarajevu, te će biti organizirana predavanja na temu autorskih prava, otvorenog izdavaštva i otvorenog pristupa na UNSA.