Medicinski fakultet “greškom” naručio 200 flaša viskija

Dekanica je objasnila zašto je nemedicinsko alkoholno piće potrebno jednom fakultetu.


Medicinski fakultet u Nišu ipak će naručiti 60 flaša viskija od 0.7 litara, umjesto prvobitno predviđenih 200. Ono što “bode oči” je da, uprkos tome što je količina smanjena za čak 140 flaša, predviđena cijena javne nabavke je ostala ista – 1,5 miliona dinara, piše Republika.rs.

Advertisements

Dekanica Dobrila Stanković Đorđević rekla je u četvrtak za da je nastala greška i da je u toku priprema izmjene konkursne dokumentacije.

Javni poziv objavljen je još 11. septembra, ali je navodna greška ispravljena kada se u medijima podigla prašina.

Epilog je da će fakultet ipak naručiti viski, ali u manjoj količini. Umjesto 100 flaša Balantajnsa, traži 40, a umjesto po 50 flaša Čivasa i Džonija Vokera, platiće po 10.

Advertisements

Ostale količine ostaju nepromijenjene – sokovi, voda, kafa, plastične čaše, čajevi, mlijeko i šećer. Međutim, razlika u 140 flaša viskija manje nije se odrazila na procijenjenu vrijednost tendera, koja ostaje 1,5 miliona dinara.

Ono što je promijenjeno, jeste rok za podnošenje ponuda – sada je to 2. oktobar.

Podsjetimo, na pitanje zašto je nemedicinsko alkoholno piće potrebno jednom fakultetu, dekanica je odgovorila – za proslavu Dana fakulteta, za slavu i proslavu Nove godine i istakla da se alkohol ne pije van organizovanih koktela povodom tih proslava.