fbpx

Mali trikovi za sreću i produktivnost na radnome mjestu

Sreća na radnom mjestu i produktivnost ne ovise samo o tome koliko ste koncentrirani, koliko volite svoj posao i od visine plate.


Pobijedite prometne zastoje

Advertisements

Nema veze putujete li na posao autom, autobusom, vlakom, tramvajem, i zapnete li često u gužvi na putu na posao ili s posla…

Advertisements

Svima je poznato da prometnu gužvu ne mogu pobijediti, ali ju svakako mogu olakšati slušanjem omiljene glazbe ili audio knjige. To se odnosi i na duga poslovna putovanja. Osjećat ćete se opuštenije, vrijeme će vam brže proći i to na zabavniji način. Na kraju ćete na posao ili s posla doći smireniji i opušteniji, i mnogo bolje volje.

Kratke i česte pauze

Ako ste jedna od onih osoba koja većinu svojeg radnog vremena provodi sjedeći, namjestite tajmer koji će vas svakih sat vremena podsjetiti da je vrijeme da se dignete sa svojeg stolca, rastegnete i prošećete koju minutu. S time ćete spriječiti brojne bolove koji se mogu javiti u tijelu zbog dugotrajnog sjedenja. Također, ćete razbistriti um, razbuditi osjetila, te potaknuti bolju koncentraciju, a još ćete se bolje osjećati.

Može i bez gableca

Ali ne može bez jela uopće… Ako zbog posla nemate vremena uzeti pauzu za jelo ili pak se toliko udubite u posao da zaboravite na jelo, svakako pored sebe morate osigurati zdrave neprocesuirane grickalice, kao što su orašasti plodovi, sjemenke, cjelovite žitarice, svježe ili suho voće. Ili već na posao donesite pripremljeno jelo, za što će vam dobro doći onih 10-15 minuta ranijeg ustajanja. Zdrava prehrana će vam održati razinu šećera u krvi, te vam dati snagu i koncentraciju za što produktivniji rad i k tome, nećete nakupljati višak kilograma. Što možete još poželjeti.

Zaobilazite okupljanja kod aparata za kavu

Makar se „kod aparata za kavu“ saznaju najsočniji tračevi i događa najveća drama, ako želite zadržati koncentraciju, smanjiti stres i zadržati pozitivno razmišljanje, izbjegavajte takva okupljanja. Vrlo rijetko ona su pozitivna i produktivna u konačnici, jer kada drame nestane, ostat će samo emocionalna iscrpljenost.

Podignite raspoloženje među kolegama

Ako ste dan prije napravili veliki kolač koji ne možete pojesti, razveselite svoje kolege. To je naravno samo jedan od načina, da u svoje radno okruženje unesete dobru volju, optimizam i malo opuštanja. Vaša gesta sigurno će barem nekima uljepšati dan, a ta energija će se prenijeti dalje na radnu atmosferu.

(AKTA)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!