Lucky Festival privukao veliku pažnju Sarajlija: Mnogi studenti pokazali svoju kreativnost

Lucky Festival of Creativity počeo je 18. jula te je od tada okupio veliki broj građana i turista u centru Sarajeva.


b 210722141
Foto: Klix.ba

Trajat će do 25. jula, a organizatori za naredna tri dana najavljuju jednako interesantne sadržaje kao i one u kojima smo imali priliku uživati i posljednja četiri dana.

Prvo izdanje Lucky Festivala potvrdilo je da su ulični festivali najbolji vid promocije domaćeg turizma, bh. kulturnih vrijednosti i proizvoda ‘Made in BiH’. Osim sarajevskih umjetnika, na Lucky Festivalu kreativnosti, predstavit će se i umjetnici iz drugih gradova, kao sto je Fuzija dizajn iz Zenice, Ivan i Lucija Vrcic iz Kiseljaka i Zagreba. Neki od naših učesnika su studenti Akademije likovnih umjetnosti, Dzavid Berberović, Imran Muratagić, Emina Perla, Belma Leka, Maja Živko, Aida i Amra Hrustić, navodi se u saopćenju organizatora, prenosi klix.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U sklopu festivala danas je održana radionica izrade narukvica sa Eminom Ablaković, a nešto ranije i radionica modeliranja i crtanja sa Mehdijom Suljevićem i Elvisom Ličinom. Za petak je najavljena radionica decoupage sa Mirsadom Odžaklija, dok će u subotu biti organizovana izrada nakida od žice sa Ninom Hadžimuratović.

Svaki dan imamo performanse na kojima umjetnici oslikavaju platno pred građanima. Svi koji dođu, mogu vidjeti kako naši učesnici na licu mjesta crtaju portrete ili prave nakit. Ovaj Festival ima za cilj promociju umjetnosti, dizajna, zanata, i općenito bh. kulture. Cilj je nadahnuti i uključiti građane, zato pozivamo sve da nam se pridruže na besplatnim radionicama, pozivaju organizatori.