fbpx

Lokacije snimanja “Igre prijestolja” u Španjolskoj

 Lokacije snimanja “Igre prijestolja” u Španjolskoj

Iako je sedma sezona već završila, to ne znači da smo mi završili sa “Igrom prijestolja”. Iskoristite ovo vrijeme do posljednje sezone i posjetiti stvarni Dragonstone, Dorne i još mnogo drugih dobro poznatih lokacija u Westerosu!

4) Almeria

“Pustinje” u Almeriji su bile savršen izbor za prikaz zemlje Dothrakija. Na kraju pete sezone ponovno se susrećemo s ovim divljim, i pomalo primitivnim narodom koji ovaj put otima Daenerys tako da je mogu odvesti u Vaes Dothrak. Ipak, ovo nije jedina lokacija u Almeriji koja je prikazana u Igri prijestolja. Toranj Torre de Mesa Roldan i nacionalni park Cabo de Gata  su služili kao lokacije za pojedine scene iz Meereena, kao primjerice ona u devetoj epizodi šeste sezone kad je Daenerys kaznila vješce i odjahala na Drogonu u zaljev.

Alacazba dvorac je dijelio neke scene s Real Alcazarom u Sevilji jer je također služio kao lokacija za prijestolnicu kuće Martell.

Kako doći do:

Alcazaba dvorac: Najbliža autobusna stanica je Alcazaba-Al stanica, ovdje se zaustavlja linija 1 (Casco Historico) → pogledajte raspored
Torre de Mesa Roldan: Najbolja opcija je unajmiti automobil i slijediti A-7 autocestu do Faro de la Mesa Roldan. Vrijeme vožnje je 55 minuta.

5) Caceres

Caceres je relativno nova lokacija među ostalima na ovoj listi budući da je uvedena u seriju tek u sedmoj sezoni. Stari dio Caceresa je bio savršen izbor za Kraljev Grudobran nakon mnogih sezona u Dubrovniku, zahvaljujući popločanim ulicama i visokim zidinama. Dvorac Trujillo je u sedmoj sezoni postao Bacačeva Hrid kad su Neokaljani napali prijestolnicu kuće Lannister.

Kako doći do dvorca Trujillo:

Autobusom: AutoRes autobusi svaki dan voze od Caceresa do Trujilla (6 puta dnevno). Najraniji autobus je u 06:00, a najkasniji u 18:45. Vrijeme vožnje je 40 minuta i cijena jednosmjerne karte je 3.40€

6) Castellon, Peniscola

Pensicola u provinciji Castellon je bila jedna od lokacija za vanjske scene Meereena kroz većinu šeste sezone (osim posljednje epizode sa Torre de Mesa Roldan dvorcem). Pa tako možete vidjeti Calle Mayor, ulicu niz koju su se Varys i Tyrion spuštali dok su raspravljali o novim strategijama. Portal Fosc je poznat kao mjesto gdje je Crvena svećenica propovijedala na visokom valirijskom. Također ne propustite posjetiti Parque de la Artilleria gdje Tyrion, Missandei i Grey Worm pričaju o vješcima iz Astapora i Yunkaija.

7) Gaztelugatxe i Itzurun plaža

Dijelovi Baskije su se pojavili u Igri prijestolja u sedmoj sezoni tako što su prikazivali otok Dragonstone, mjesto gdje se Daenerys rodila. Gaztelugatxe je maleni poluotočić u Bermeu i povezan je s obalom mostom koji je isključivo za šetnju i točno taj most se prikazuje u nekoliko scena (npr. kad Jon, Tyrion i Davos hodaju prema sobi s tronom kako bi se susreli s Daenerys). Itzurun plaža u Zumaiji se koristila za scene u uvali Dragonstonea – mogli ste je vidjeti na samom kraju prve epizode kad Daenerys napokon stiže u Dragonstone.

8) Dvorac Zafra, Campillo de Duenas

Ovaj dvorac je bio ultimativni preokret u radnji Igre prijestolja i sigurni smo da već znate i zašto. Dvorac Zafra je izgrađen u 12.stoljeću i nalazi se u Campillu de Duenas u Guadalaraja provinciji. Dvorac je u seriji poslužio kao Toranj sreće koji ste mogli vidjeti u poznatoj sceni s Branom i Trookim Gavranom kad su ušli u viziju iz Ned Starkove prošlosti.

Kako doći do dvorca Zafra:

Najbolji način da se dođe do dvorca je autom, a najbliži veći grad je Zaragoza (149km). Samo pratite autocestu A-23 do Campillo de Duenas izlaza.

(Getbybus)

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

« PRETHODNA STRANICA

Možda te i ovo zanima?

Leave a Reply