Lokacije snimanja “Igre prijestolja” u Španjolskoj

 Lokacije snimanja “Igre prijestolja” u Španjolskoj

Iako je sedma sezona već završila, to ne znači da smo mi završili sa “Igrom prijestolja”. Iskoristite ovo vrijeme do posljednje sezone i posjetiti stvarni Dragonstone, Dorne i još mnogo drugih dobro poznatih lokacija u Westerosu!

2) Cordoba

Cordoba, ili točnije, Rimski most, je uveden u seriju još u petoj sezoni kad su Tyrion i Varys ulazili u područje Slobodnog grada Volantisa. Rimski most je tako postao Dugi most gdje su stanovnici Volantisa kupovali praktički sve što zažele. Zanimljiva činjenica je ta da su se ove scene zapravo  snimile u studiju, a kompjuterski dorađen most je ubačen u pozadinu naknadno. U sedmoj sezoni se Cordoba vratila natrag u seriju, ali ovaj put u obliku dvorca u provinciji Cordobe – Castillo Almodovar del Rio, koji se nalazi samo 30km od grada. Ovaj dvorac su koristili za snimanje scena u Visovrtu, prijestolnici kuće Tyrell.

Kako doći do Rimskog mosta i Castillo Almodovar del Rio dvorca:

Rimski most: Najbliža autobusna stanica je Puerta del Puente (linije 3 i 12) ili Avda. Cádiz (linije 12 i 14)
Castillo Almodovar del Rio: Linijom M-250 do San Sebastiana i izađite na stanici u Almodovar del Riju. Vrijeme vožnje traje i cijena karte iznosi 2€. NAPOMENA: Morat ćete platiti dodatnih 7€ ako želite posjetiti dvorac.

3) Girona

Ono što su bili Šibenik i Dubrovnik u prethodnim sezonama, u šestoj sezoni je postala Girona. Katalonski grad blizu Barcelone je služio kao lokacija za snimanje scena u Braavosu i za završnu scenu u Kraljevom Grudobranu. U prvoj epizodi šeste sezone Arya Stark vježba kako bi postala No One proseći slijepa na ulicama Girone i ova lokacija se ponavlja kroz cijelu sezonu, primjerice kad Arya priča sa Jaqenom H’gharom i kad bježi od Waife. Trg Placa dels Jurats  je prikazan u seriji u petoj epizodi kada je Arya gledala predstavu o Lannisterima na otvorenom. Katedrala u Gironi se također pojavljuje u seriji kao Velika septa Baelora koju je raznijela osvetoljubiva Cersei Lannister.

Kako doći do Katedrale u Gironi:

Najbliža autobusna stanica je c.Calderers (linija L11), samo 4 minute hoda od katedrale.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

« PRETHODNA STRANICA

NAREDNA STRANICA »

Možda te i ovo zanima?

Leave a Reply