Lista knjiga koje su zaista vrijedne čitanja!

Ako ne volite da čitate, toplo vam preporučujemo da sa time počnete, a ovaj spisak će vam itekako pomoći. Ukoliko volite da čitate, vjerovatno ste mnoštvo knjiga pomenutih u ovom tekstu već pročitali, ali gotovo je sigurno da niste sve.


“Kako steći prijatelje i uticati na ljude”, Dale Carnegie

Ova knjiga je napisana 1930., ali njeni savjeti važe i danas. Topla je preporuka kao uputstvo kako uticati na ljude da razmišljaju kao vi, kako da ih promijenite, kako da se svidite drugima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

“Zločin i kazna”, Fjodor Dostojevski

Zločin i kazna je priča o Rodionu Raskoljnikovu, siromašnom i propalom studentu iz Sankt Petersburga, koji je smislio plan da ubije staricu, lihvarku. Tim ubistvom planira da riješi finansijske probleme, a i smatra ga etički opravdanim, jer se on, kao pojedinac, nalazi iznad moralnih pravila koja obavezuju ostale ljude. Šta je u životu opravdano, a šta ne?

“Stranac”, Albert Camus

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Stranac počinje Mersoovim saznanjem da mu je majka umrla. Nedostatak emocija dovešće do toga da ubije čovjeka. Podijeljena u dva dijela, priča prati život Mersoa prije i poslije ubistva i vodi čitaoca kroz suđenja i predstojeće pogubljenje.