Lijepa gesta sarajevskog restorana: Studentima koji poste poklanjaju iftar

"Kako smo željeli počastiti postače, odabrali smo studente jer su jedna od najugroženijih skupina u valu poskupljenja koje nas je zadesilo."


pinsarajevo 1

U mjesecu smo ramazanu, svetom mjesecu za muslimane. Mjesecu posta, milosti i oprosta. U ovom mjesecu nastojimo izgraditi, ili pak ojačati lijepe osobine koje bi nas pratile tokom cijele godine. Nema sumnje da je to uz ramazan mnogo lakše postići nego u bilo kojem drugom vremenu. Primjer toga je jedan sarajevski restoran.

Naime, na društvenim mrežama postala je viralna objava restorana Pinsarevo, a u njoj se navodi da ovaj restoran za studente organizuje besplatni iftar.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Objava je naišla na oduševljenje mnogih.

Vlasnica restorana Aida Hasković govorila je kako se rodila ideja za ovako divnim gestom.

– Budući da se nalazimo u vremenu kad smo konstantno u žurbi i obavezama, moja porodica se odlučila da na ovaj način pripremimo iftare za naše mlade postače. Kako smo željeli počastiti postače, odabrali smo studente jer su jedni od najugroženijih skupina u valu poskupljenja koje nas je zadesilo. Biti student nije jednostavno i zaslužuju podršku svih nas, istakla je Hasković za portal Hanuma.ba.

Dodaje da je ovo mjesec posta, milosti, oprosta i ljubavi, ‘potrudimo se da ljudima izmamimo osmijeh, a ne suze.’

pinsarajevo
Foto: Instagram

Dovoljno je da telefonskim putem rezervišete mjesto i ponesete indeks kao dokaz Vašeg statusa. Ukupan broj je 40 iftara, po 10 iftara svaku od navedenih večeri! Požurite i rezervišite svoje mjesto! 062353393 – navodi se u objavi.

 “Da vam dragi gospodar podari svako dobro, amin”, “Divna gesta! Nisam student, a jedva čekam da probam vašu pizzu!”, neki su od komentara na objavu.

U iftarskoj ponudi nalazi se sok od ruže, hurme, topa, supa, pinsa po izboru, telbina za desert i espresso. Pinsarevo nalazi se u naselju Hrasno.