Lijeni ste, ali i inteligentni? Ovih je šest poslova kao stvoreno za vas

 Lijeni ste, ali i inteligentni? Ovih je šest poslova kao stvoreno za vas

Foto: Ilustracija

Učitelj engleskog jezika u Kini kao i glumljenje profesionalnog stranca u toj zemlji, posao gurua i tzv. stručnjaka najbolji su poslovi za one pametne koji baš i ne vole raditi…

1. Učitelj engleskog u Kini

Velik broj Kineza želi naučiti engleski, a kako je potražnja za učiteljima ogromna, uslovi za dobivanje posla nisu posebno strogi. Zbog toga je sve više škola spremno zaposliti učitelja engleskog koji nema diplomu iz tog područja, dovoljno je da dobro govori engleski. Takav posao podrazumjeva fleksibilno radno vrijeme, a možete raditi koliko god malo želite. Prihodi su odlični, a za usporedbu s kineskim učiteljima u školama koji su za svoje zvanje završili fakultet, bit ćete plaćeni trostruko više.

2. Profesionalni stranac u Kini

Ako ste već u Kini i dosadilo vam je predavati engleski, možete zarađivati tako da budete ono što jeste – stranca. Naime, brojne kineske kompanije zapošljavaju strance i do 1000 dolara sedmično samo da nose odijelo i rukuju se s kineskim biznismenima, a možete glumiti i slavne strane biznismene, što diže rejting kompaniji koja vas je zaposlila.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

« PRETHODNA STRANICA

NAREDNA STRANICA »

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?