KS: Studentski dom Bjelave dobit će nove smještajne kapacitete

Obnova drugog paviljona u Studentskom domu Bjelave trebala bi da počne u ovoj godini, potvrdio je Emir Kadrić, direktor Javne ustanove Studentski centar Sarajevo.


Obnova drugog paviljona u Studentskom domu Bjelave trebala bi da počne u ovoj godini, potvrdio je za “Oslobođenje“ Emir Kadrić, direktor Javne ustanove Studentski centar Sarajevo.

Advertisements

Prema njegovim riječima, ovaj paviljon je tokom rata potpuno devastiran, a za njegovu sanaciju iz budžeta Kantona Sarajevo izdvojen je milion maraka. On je dodao da je ovo prvi put da se ulažu sredstva u sanaciju Studentskog doma.

– Projekt sanacije paviljona vodit će Zavod za izgradnju KS-a, koji će i vršiti nadzor nad radovima. Oni su bili raspisali tender za izradu projektne dokumentacije, međutim, kako nije bilo dovoljno ponuda, morali su ga poništiti. Dobio sam od njih informaciju da će komisija za nekoliko dana ponovo raspisati tender i da će se on provesti po skraćenoj proceduri. Nakon što se sve ovo obavi i uradi projektna dokumentacija, steći će se uslovi i za izbor izvođača radova, tako da vjerujem da bi sanacija paviljona mogla početi do kraja ove godine, kazao je Kadrić za “Oslobođenje“, te je najavio da bi iduće godine, do početka akademske godine, paviljon trebao biti u funkciji.

Advertisements

Kadrić je istakao da će Studentski dom Bjelave sanacijom drugog paviljona dobiti nove smještajne kapacitete i to od 110 do 120 modernih kreveta. Planirano je da sobe budu dvokrevetne, da imaju kupatilo i da budu opremljene svim pratećim sadržajima.

(oslobodjenje.ba)