Korisne aplikacije za studentski život

 Korisne aplikacije za studentski život

Foto: Ilustracija

Postoji mnoštvo aplikacija kojima možete učiniti svoje studentske godine produktivnijima i boljima. Danas svi posjeduju pametni telefon ili tablet, koji vam mogu pomoći da najbolje iskoristite godine studiranja. U ovom članku, podijelit ćemo nekoliko aplikacija koje će vam u tome pomoći.

Pisanje bilješki

Činjenica je da bi studenti trebali biti prisutni na predavanjima i bilježiti najbitnije stvari, pogotovo ako skripte za predmete nisu pretjerano korisne, a nemaju od koga kopirati bilješke. Znamo da se ne čini kao pretjerano zabavna djelatnost, ali neke stvari se moraju obaviti. Koji uređaj bi bio bolji za ovu svrhu od onog koji je 24 sata dnevno uz vas, te mu stalno imate pristup?

Bezvremenski klasik za ovaj zadatak je aplikacija Evernote, a vjerojatno je i najbolji izbor. Čak i besplatna verzija ima toliko sjajnih funkcija koje vam mogu značajno poboljšati studentski život. Možete dodavati fotografije ili video materijale, kao i govorne bilješke pored pisanih. Moguća je kategorizacija dokumenata u mape s oznakama, kako biste ih kasnije lakše pronašli preko ključnih riječi. Predlažemo ovu aplikaciju svima koji rade na više platformi u isto vrijeme, jer će definitivno dobiti jednaku kvalitetu usluge. Dostupna je čak i za Windows mobile operativni sustav.

Ove opcije dostupne su uglavnom i na drugim aplikacijama kao što su Appleova Notes aplikacija ili Microsoftova OneNote. Za korisnike Apple proizvoda, Notes je možda bolji izbor jer je zajednička iPhoneu, iPadu i Macu. OneNote je možda bolji izbor za korisnike koji imaju pretplatu na Office 365 ili koriste Windows PC.

Možete dodavati glasovne bilješke na sve tri aplikacije, što je sjajna alternativa za tipkanje bilješki, pogotovo ako to ne možete napraviti. U istu svrhu možete koristiti i iPhone Voice Memos aplikaciju. Ne zaboravite tražiti od vašeg profesora dop

Osim bilješki, obično studentski život podrazumijeva i neke važne dokumente, koje ćete vjerojatno htjeti odvojiti od bilješki. Za to bismo preporučili aplikaciju Scanner Pro. Riječ je o brzoj i preciznoj aplikaciji: kada ju preuzmete, više vam nije potreban skener. Postoje još neke aplikacije za ovu svrhu, kao što je Microsoft Office Lens, ali trebali biste pretražiti cijeli App Store, jer zaista ima mnoštvo dobrih alternativa.

Rokovi, datumi

Ako vam Calendar aplikacija nije dovoljna, možda biste trebali provjeriti neke dodatne aplikacije, kako biste se držali rasporeda što točnije.

Timeful je bila sjajna aplikacija, dok ju Google nije odlučio preuzeti, a vjerojatno su ju iskoristili kako bi stvorili Google Keep, koja je vrlo dobra, ali nije najbolja. Možete ju isprobati, jer sadrži sjajnu podršku za Google Drive datoteke, ali ne čini se kao integralni dio iPhonea. Funkcija kalendara je također uklonjena (Google Calendar). Nitko ne zna zašto je tako, ali čini se kako Google želi raditi više aplikacija za funkcije koje mogu biti dio jedne aplikacije. Ako želite nešto što uključuje sve navedene funkcije, potražite alternativu.

to trebate tražiti u kalendarskoj aplikaciji? Trebala bi biti pregledna, s jednostavnim korisničkim sučeljem. Trebala bi moći prikazivati dnevni, tjedni, mjesečni i godišnji pregled, a također bi trebala sadržavati mogućnost dodavanja bilješki ili oznaka. Osim toga, za svaku situaciju bi trebala imati logičnu strukturu. Također, vrlo je važno da ju možete urediti i da je dostupna na više platformi. Zbog toga smo odabrali Calendar 5 aplikaciju. Iako se 7 eura može činiti kao velika cijena, ako želite najbolju aplikaciju ove vrste, isplati se. Jedini nedostatak je što nije dostupna za Mac, ali je za iPhone i iPad, a radi besprijekorno.

Aplikacije za iPad Pro korisnike

Ako posjedujete iPad Pro, ove aplikacije su sigurno za vas. Aplikacije rade i na drugim uređajima, ali potreban vam je stylus kako biste ih koristili. Aplikacija Penultimate pretvara vaš iPad u bilježnicu. Aplikacija prati vaš rukopis: papir se pomiče ispod vaše ruke dok pišete, pa nije potrebno mijenjati poziciju ruke. Pisani tekst može se pretvoriti u tipkani tekst, iako može sadržavati neke greške.

Tayasui Sketches Pro je jednostavna aplikacija za crtanje. Nažalost, ne može zadovoljiti profesionalne potrebe, ali u nekoliko sekundi je moguće dobiti sjajne rezultate, koji se mogu činiti fenomenalnima ako niste umjetnik. Definitivno se isplati, čak je moguće nacrtati neke sjajne stvari i na drugim uređajima, iako će kvaliteta najbolja biti na iPadu Pro. Za kraj jedan savjet: nemojte crtati na iPad Pro uređaju ako ga ne posjedujete, jer ćete htjeti prodati svoj stari iPad.

(imagazin.hr)

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

« PRETHODNA STRANICA

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?