Konkurs: Fondacija “Konrad Adenauer” dodjeljuje 15 stipendija

Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno u trajanju od 10 mjeseci.


stipendija

Predstavništvo u Bosni i Hercegovini Fondacije “Konrad Adenauer” raspisalo je konkurs za dodjelu 15 stipendija za studente 1. i 2. godine drugog ciklusa, odnosno od 4. godine naviše integrisanog studija (sve studijske grupe) na nekom od Univerziteta u BiH u akademskoj 2023/24. godini.

Pravo na dodjelu stipendija imaju državljani Bosne i Hercegovine, ne stariji od 30 godina, redovni studenti na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / 4. ili 5. godine studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH, koji su volonterski angažovani u bosanskohercegovačkom društvu i imaju prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti ukljućujući i prvi ciklus) i ne primaju stipendiju druge organizacije.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno u trajanju od 10 mjeseci, kao i prateći program za stipendiste.

Aplikacije se dostavljaju u elektronskoj formi kao JEDAN dokument u pdf-formatu na sljedeći e-mail: sarajevo@kas.de, a dokumentacija dostavljena u drugačijem formatu neće biti uzimana u razmatranje.

Uspješni kandidati bit će pozvani na razgovor sa komisijom za izbor. Fondacija Konrad Adenauer zadržava pravo da naknadno zatraži dodatnu dokumentaciju.

Konkurs ostaje otvoren do 15. oktobra 2023. godine, a za više detalja kliknite ovdje.