Koliko studenata iz ZHK živi u Studentskom centru u Mostaru?

Studentskom centru u Mostaru odobrava se iznos do 280.000 KM za sufinanciranje smještaja i ishrane studenata iz ZHK.


sastanak sc mostar
Foto: Ministarstvo financija ZHK

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru jedan je od najmodernijih objekata ove vrste u regiji, a njegovu važnost Vlada Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) prepoznaje već godinama.

S ciljem nastavka dobre saradnje u utorak je u Ministarstvu financija ZHK upriličen radni sastanak direktorice Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anite Glibić i resorne ministrice i dopredsjednice kantonalne vlade Blagice Leko, javlja Fena.

Tokom sastanka razgovaralo se o jačanju dosadašnje, kao i o eventualnom ostvarivanju novih oblika saradnje. Predstavljeni su planirani projekti Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru koji imaju za cilj podizanje studentskog standarda po pitanju smještaja i prehrane studenata.

Glibo je ovom prilikom iskazala zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s cijelom Vladom ZHK, a posebno Ministarstvom financija ZHK, te izrazila nadu da će se ista nastaviti i u narednom razdoblju. Leko je pohvalila rad Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru gdje studenti za pristojnu cijenu mogu dobiti kvalitetan smještaj i obroke, te niz dodatnih sadržaja.

Osvrnuvši se na planirane projekte istaknula je kako će ministarstvo kojem je ona na čelu, u skladu sa proračunskim mogućnostima, i u narednom razdoblju nastaviti pružati podršku radu Studentskog centra Mostar. Podsjetila je i da su u Proračunu ZHK za ovu godinu planirana značajna sredstva za subvencioniranje smještaja i prehrane studenata s područja ZHK.

Odlukom o isplati sredstava s pozicije ”Tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje” iz Proračuna ZHK za 2023. godinu Studentskom centru u Mostaru odobrava se iznos do 280.000 KM za sufinanciranje smještaja i ishrane studenata iz ZHK ovisno o broju studenata prema mjesečnom izvješću, zaključila je Leko.

Inače, trenutno usluge Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru koristi 114 studenata s područja Zapadnohercegovačkog kantona dok je prošle godine ta brojka iznosila 107.