Kako učenje učiniti ugodnijim?

Većini učenika i studenata učenje je sve samo ne ugodno iskustvo, a kako biste ga učinili podnošljivijim i samim time postigli bolje rezultate, donosimo nekoliko načina pomoću kojih ćete to postići.


Uzimajte pauze u učenju

Konstantno učenje koje mjerite u satima može postati vrlo zamorno i tada dolazi do trenutka kada jednostavno trebate pauzu. Ako ste već neko vrijeme za knjigom, uzmite pauzu od 20 minuta kako biste se opustili, a za to vrijeme činite ono što vas najviše opušta, makar to bilo surfanje Facebookom ili gledanje smiješnih video klipova. Na taj način ćete se učenju vratiti ‘svježih’ očiju, jer ste nakratko relaksirali mozak. Dobar način za olakšavanje učenja je i planiranje malenih događanja s grupom prijatelja. Samo dogovorena kratka kafa u pauzi može učiniti mnogo toga za vašu produktivnost kada učite danima.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X