Kako možete prepoznati brucoše na fakultetu: Evo šta ih razotkriva!

Evo kako možemo prepoznati novopečene studente.


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Konačno si upisao fakultet i čini ti se kao da je svijet tvoj. Zagrijavaš se za predavanja, već si pronašao smještaj i znaš kako ćeš se hraniti te jedva čekaš da se što prije sljubiš s masom studenata i postaneš jedan od njih. Ali, ne tako brzo! Brucoše se zapravo veoma lako opazi u masi jer kao da strše i izgledom i ponašanjem.

Dakle, treba vremena dok se ne uklopimo među ostale studente. I sve je to u redu. A evo kako možemo prepoznati novopečene studente, odnosno po čemu se oni to razlikuju od ostalih, po čemu možemo reći:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Evo jednog brucoša!

Nose privjesak oko vrata

Dobili su karticu na fakultetu, ali i ključ od sobe, a te dvije stvari su jako važne i jedan od najvećih vidljivih znakova da su i sami studenti. Stoga hodaju okolo s privjescima oko vrata, odnosno širokim trakama na kojim je prikvačeno navedeno.

Uvijek koriste tacnu u menzi

Oni stariji studenti su pravi kuleri i često uzmu samo tanjir i pribor za jelo, ali brucoš se obavezno drži pravila te uzimanje hrane bez tacne za njih je veliki ‘No, no!’

Pozdravljaju sve koje sretnu

Jednom su vas sreli na predavanju ili u domu i sada ste već super prijatelji, mašu vam i pozdravljaju iz daleka.

Šalju zahtjeve za prijateljstva na Facebooku svima koje upoznaju

Ako su vam saznali ime, nema veze što ste samo jednom ili dva puta razgovarali, odmah će vam na Fejsu poslati zahtjev za prijateljstvom. To im je baš kul, a i žele čim prije biti dobri sa što više ljudi, piše Mojfaks.

Ukrašavaju sobu na stereotipan način

Na primjer, stavljaju plakate koji prikazuju različita alkoholna pića i slične jer žele vjerovati da je faks zapravo jedna velika zabava s mnogo alkohola.

Kupuju odjeću s nazivom i logom fakulteta

Žele cijelom svijetu pokazati da studiraju i jako se ponose imenom fakulteta koji pohađaju. Stoga kupe sve što je raspoloživo, a na čemu piše ime fakulteta te to nose gdje god se uputili.

Nose sve knjige na sva predavanja

Njihova je torba najveća i najteža jer još uvijek imaju naviku iz srednje škole da nose sve knjige i skripte.

Dižu ruku za vrijeme predavanja kako bi pitali profesora mogu li na WC

Još jedna navika iz srednje koje se teško riješiti tako na brzinu.

Jako se uzbude oko brucošijade i svakog sličnog partyja

Uzbuđenje povodom ovih događaja je na vrhuncu, a ondje odlaze s deset svojih jako ‘bliskih’ prijatelja. Svaki studentski party za njih je ludilo i padaju u nesvijest od uzbuđenja.

Vjeruju da su otporni na alkohol

Zato ga gutaju u velikim količinama dok konačno ne shvate da baš i nisu.