Kako mladi mogu utjecati na razvoj zapošljivosti?

Kako mladi mogu utjecati na razvoj zapošljivosti i raditi na kreiranju rješenja problema u svojoj zajednici?


Fotografija sa dogadjaja 1

Vijeće mladih Federacije BiH kao krovno tijelo za mlade na području FBiH, se već dugi niz godina zalaže za kreiranje društva po mjeri mladih.

Područje koje su mladi prepoznali kao iznimno važno za njihov daljnji razvoj, jeste upravo zapošljivost. Kroz trening “ZaJOBaj!” uključili su 20 mladih ljudi iz 12 zajednica od 10. do 12. februara kako bi naučili više o načinima na koje mogu utjecati na razvoj zapošljivosti u Bosni i Hercegovini i raditi na kreiranju rješenja problema u svojoj zajednici, a koji se tiču ove oblasti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Od problema do zagovaračke inicijative, kojim putem treba ići? Sa trenericama Vernesom i Belmom, učesnici/ce su imali priliku da uče o terminu “zapošljivost”, prilikama za rast, razvoj i napredak, definisanju njihovih problema te lobiranju i javnom zagovaranju kao rezultatu njihovih pokrenutih inicijativa.

Nakon treninga, učesnike/ce očekuje dvomjesečni mentorski program u kojem će svoja rješenja pretvoriti u zagovaračke inicijative i uputiti ih ka institucijama vlasti u svojoj zajednici.