Jedni motaju duhan, a drugi lakiraju nokte: Kako se studenti s različitih fakulteta pripremaju za učenje?

Upozoravamo: ovo je samo za osobe sa smislom za humor i (auto)ironiju.


Glumačka akademija

glumacka akademija

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Mladi glumci u pripremama za blistavom pozorišnom ili filmskom karijerom (nadajmo se holivudskom) imaju tu sposobnost da mogu sve odglumiti. Tako često glume da im se uopće da učiti i pripremati za ispit, a onda, kada konačno uvjere i sami sebe da su spremni, završe u nekom pozorišnom pabu i vjerojatno sutra dan zakasne na ispit.

Elektrotehnika i računarstvo

FET

Budući da studenti ovog fakulteta uče tokom cijele godine i nemaju previše prostora za “džabalebarenje”, pripreme za ispit im dođu zapravo kao super vrijeme za pronalaženje cura (ili momaka). Tada su debelo u prednosti jer je to period kad su momci s drugih fakulteta na tapeti samo učenja i priprema, a oni mogu bez grižnje savjesti za knjigom otići na dejt.

Filozofski (pogotovo studenti filozofije)

zamisljenost scaled

Dok ne smotaju barem sto cigareta, studenti filozofskog fakulteta ne kreću s učenjem. Nakon što su smotali cigarete, otvaraju skriptu i tada krenu misli o prolaznosti života, besmislu, smrti, ali i o tome kako bi baš bilo dobro sada imati bocu viskija u kaputu. Naravno, kroz cijeli proces učenja puše jer nisu bez razloga motali toliko cigareta.

Pravo

sudnica

Dok proklinju sami sebe jer su upisali pravo, razmišljaju kako bi bilo fora da njihov budući posao i život izgledaju kao oni koje vode odvjetnici u seriji Suits. Nažalost, znaju da je to daleko od istine pa onda očajavaju pa prije samog učenja broje stranice knjiga Rimskog prava, koje, navodno, ima više stranica od same Biblije. Dok izbroje sve stranice prođe i voz i ispitni rok.

Privatni fakultet

knjige student

Studenti s privatnih fakulteta se puno ni ne moraju pripremati za ispit. Profesor će im pred kraj semestra ionako reći koja će pitanja biti u ispitu, a ono što će morati napraviti kao pripremu za samo učenje je isprintati četiri papira i pročitati ih. U biti, pripremaju se za učenje tako što idu van i pogledaju sve sezone “Igre prijestolja” u sedam dana. A to nije lako, vjerujte!

Nadamo se da ste se dobro zabavili čitajući ovaj tekst. Ukoliko imate još nekih informacija o tome kako je studirati na nekom od fakulteta, pišite nam u komentare.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.