Istraživanje: Saznajte šta o vama govori oblik nosa

Možda će vam zvučati čudno, ali je ustvari istina: Oblik vašeg ili tuđeg nosa može vam reći dosta reći o karakteru neke osobe.


nos
Foto: Ilustracija

Ove rezultate potvrdio je i profesor Abraham Tamir sa Univerziteta Ben-Gurion u Izraelu. Rezultati profesorove studije objavljeni su u časopisu “Journal of Craniofacial Surgery”.

1. Nubijski nos

Nubijski oblik se odlikuje prije svega kroz njegovu dužinu. Most je gotovo ravan, a široka tačka nosa usmjerena je na dolje. Osobe s ovim oblikom nosa su navodno znatiželjni i radoznali. Oni su optimistični, simpatični i uvijek traže riješenje za svaki problem.

2. Grčki nos

Ime mu dolazi od skulptura grčke antike. Većina njih su dobili taj nos od strane umjetnika. Oblik se odlikuje uskom dužinom i ravnog je oblika. Vlasnici ovakvog nosa su rezervisani i ne vole da budu u središtu pažnje. Oni su vrlo praktični i odani. Teško je za njih da otvoreno razgovaraju o svojim osjećanjima i smatraju se povučenim.

3. Kukasti nos

Mnogi upoređuju taj oblik s ptičijim kljunom. Osobe s ovim nosem su kreativne i požrtvovane. One brane svoja uvjerenja i ne boje se da rizikuju kako bi ostvarili svoje ciljeve.