Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj dodijelila 60 stipendija studentima iz BiH i Sandžaka

Predstavnici Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj su u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu dodijelili 60 stipendija učenicima i studentima.


111 2
Foto: mostarski.ba

Predstavnici Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj su u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu dodijelili 60 stipendija učenicima i studentima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

Dodjeli stipendija prisustvovali su dr. Ekrem Tucaković, voditelj Odjela za visoko obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i Edin-ef. Mezit, imam džemata Vestfold.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Po riječima Tucakovića, to je značajna pomoć učenicima i studentima, a s druge strane govori o čvrstoj vezi bošnjačke dijaspore i domovine.

– Islamska zajednica ima različite programe stipendiranja učenika i studenata, a naravno, svaka od naših dijasporalnih zajednica je uključena u projekte dodjele stipendija. Vjerujem da su ovi projekti značajni i trebaju da pojačaju naš angažman da ni jedan učenik ni student ne bude uskraćen za kvalitetno obrazovanje zbog nedostatka novčanih sredstava, kazao je Tucaković.

Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj tradicionalno dodjeljuje stipendije, a sredstva, većim dijelom, budu prikupljena tokom ramazana.

Dobitnici stipendija iskazali su zahvalnost Islamskoj zajednici Bošnjaka u Norveškoj, prenosi mostarski.ba.