Infografik: Štreber, inovator, strategista ili vizionar – koja ste vrsta poduzetnika?

Postoji mnogo različitih stilova kako radite. Dok su jedni "štreberi", drugi teže inovaciji i izazovima... Provjerite infografik ispod kako biste otkrili koja kategorija najviše odgovara vama.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dok je osnivač Tesla-e i SpaceX-a Elon Musk tipični “štreber”, koji se oslanja samo na suštu inteligenciju i instinkt, kao i viši stepen emocionalne inteligencije, Apple-ov Steve Jobs je stalno pokušavao da pretpostavi svoje korake i da planira dalje u budućnost.

The Founder Institute, početni program za poduzentike, testirao je više od 30.000 poduzetnika kako bi otkrili kvalitete i prioritete koji su bili zajednički za šest kategorija: Štreber, Inovator, Čudo, Vizionar, Mašina i Strategista. Svaka kategorija je, do sad, “izbacila” jako uspješne preduzetnike.

Provjerite infografik ispod kako biste otkrili koja kategorija najviše odgovara vama.

Infografik Štreber, inovator, strategista ili vizionar - koja ste vrsta poduzetnika

(AKTA)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.