Pravni fakultet Univerziteta u Travniku

Pravni fakultet Univerziteta o Travniku
Azapovići bb, Kiseljak
R442 Federacija Bosne i Hercegovine BA
+387 30 877 328+387 30 877 328
+387 30 877 328
O nama

Nastava je interaktivnog karaktera i izvodi se po najsavremenijim metodama. Fakultet okuplja ugledne domaće i inostrane profesore, a obezbijeđena je i maksimalna saradnja sa domaćim i inostranim univerzitetima.

Biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku ima preko 6.000 izvora literature. Studentima je omogućen pristup i najvećim eletronskim servisima, kao i pristup dvijema bazama podataka sa preko 100.000 izvora.

Predavanja izvode nastavnici sa akademskim stepenom doktora nauka, u zvanjima redovnih i vanrednih profesora i docenata. To su profesori koji se bave pravom i u praksi. Mnogi od njih su tokom svog radnog iskustva bili vrhovne sudije, sudije ustavnog suda, cijenjeni advokati itd. Trenutno Fakultet broji preko 30 profesora doktora nauka, 13 asistenata, kao i potrebno administrativno osoblje.

Jedna od misija Pravnog fakulteta jeste da omogući studentima praksu, te zapošljavanje u toku i nakon studiranja. Ono što izdvaja studije na našem Fakultetu u odnosu na sve druge pravne fakultete jeste upravo sveobuhvatnost znanja koje se na njemu stiče. Studenti imaju i praktični dio nastave. Organizuju se posjete državnim organima, prisustva na suđenjima, posjete kazneno-popravnim zavodima i sl. Nakon završenog školovanja na Pravnom fakultetu studenti su potpuno osposobljeni da primjenjuju stečena znanja u svom daljem radu, jer se od samog osnivanja Fakultet vodi upravo idejom da studentima pruži znanje i pravničke vještine primjenjive u praksi odmah po završetku studija.

pfk_galerija (18).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (19).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (5).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (21).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (8).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (16).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (1).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (23).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (6).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (20).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (3).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (22).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (9).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (24).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (10).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (25).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (7).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (26).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (11).jpg 5 godina ago by Guest
pfk_galerija (27).jpg 5 godina ago by Guest
Showing 1 - 20 of 30 results
Želite dodati sadržaj? Želite dodati Vaš objekat, instituciju ili organizaciju? To možete brzo i jednostavno uraditi pomoću kontakt forme. Ukoliko ste uočili grešku kontaktirajte nas putem e-maila info@studomat.ba.  
X