Idealno mjesto za učenje: Staklena koliba kod Tuzle je velika atrakcija

U naselju Sepetari kod Tuzle, porodica Dedić sagradila je staklenu kolibu koja je postala prava atrakcija.


lovely chalte
FOTO: Lovely Chalet

Atraktivni prirodni krajolik, čist zrak i duboke šume, idealni su za odmore u objektima u prirodi. Jedan od takvih je upravo novoizgrađeni objekat kod Tuzle koji je na društvenim mrežama privukao veliku pažnju. Kako je za Balans pojasnila Sanela Dedić, projekat izgradnje je trajao godinu dana.

Htjeli smo napraviti nešto neuobičajeno, što nema na našim prostorima, ujedno da je mirno i lijepo za odmor. Pratili smo neobične izgradnje u svijetu i dobili inspiraciju za naš Lovely Chalet, pojašnjava Sanela.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Za ovu neobičnu staklenu kolibu u prirodi, interesovanje je veliko.

– Ima mnogo interesovanja, dnevno stiže jako puno poruka, trudimo se svakome odgovoriti u sto kraćem roku. Chalet ima kupatilo, malu kuhinjicu i roštilj, grijanje, roletne, fire pit, jacuzzi sa grijanom vodom, kaže Sanela i dodaje da je objekat namijenjen za dvije osobe.

Zadnjih je godina sve popularnije odmor provoditi u drvenim kolibama, brvnarama i kućicama smještenim u prirodi, a posebno tokom zime. Prirodno okruženje, prelijepi pogled i drvena nastamba je idealan način za odmor za mnoge.

Potrebne informacije zainteresovani mogu dobiti ovdje.