IBU Winter Fest: Humanitarna utakmica između profesora i studenata

U sklopu Festivala je planirano da se održe takmičenja u pet disciplina u kojem će učestvovati preko 300 učesnika.


1500x1000 Verzija 1200x800 1
Foto: reprezentacija.ba

U petak 6. Januara 2023. godine počinje IBU Winter Fest – pod pokroviteljstvom Općine Ilidža Festival će otpočeti na IBU Campusu s Humanitarnom utakmicom.

IBU Winter Fest 2023 pod pokroviteljstvom Općine Ilidža će se održavati na kampusu Internacionalnog Burch Univerziteta (Francuske revolucije bb), Otvaranje će se krunisati sa humanitarnom utakmicom ekipe Profesora protiv ekipe Studenata.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nakon otvaranja s humanitarnom utakmicom, studenti će imati priliku da učestvuju u interdisciplinarnim radionicama u suradnji sa Diplomacy i Philosophy Clubom, trivia quizu, eSports takmičenjima iz League of Legends i CS:GO, kao i sportskim takmičenjima iz futsala, odbojke i stonog tenisa. Pored toga imati će priliku da uživaju u nastupu Burch Music Cluba.

Cjelokupno djelovanje Festivala će biti u humanitarnom duhu, te će sva prikupljena sredstva putem ulaznica i kotizacija biti donirana udruženju Pomozi.ba, organizatori očekuju veliku posjećenost na humanitarnoj utakmici kako bi se ponovno prikazao naša spremnost za djelovanjem kada je potrebno. Ulaz na humanitarnu utakmicu će biti 2 KM, te će cjelokupni iznos biti doniran Pomozi.ba, prenosi reprezentacija.ba.

– Pozivamo sve građane Općine Ilidža, kao i Kantona Sarajevo da dođu i prisustvuju humanitarnoj utakmici na našem Kampusu kako bi prikupili što veći iznos i pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Mi vas nestrpljivo čekamo kako bismo pokazali da smo najbolji domaćini i najveći zimski studentski festival, poručili su iz Burch Sports Cluba.

IBU Winter Fest 2023 je prva edicija zimskog studentskog festivala u organizaciji Burch Sports Cluba, organizatori imaju želju da to postane godišnja tradicija te da se studenti svih Univerziteta u Kantonu Sarajevo uključe u naredne projekte.