Humanitarni fond iz Atlante podijelio 215 stipendija za učenike i studente

Humanitarni fond “Atlanta” svake godine u BiH donira preko 700.000 KM.


stipendije atlanta

Znanje je jedini imetak koji nam niko nikad ne može oduzeti i ulaganjem u znanje gradimo stabilne temelje našeg društva.

Vođen tom poslovnom i životnom filozofijom Humanitarni fond iz Atlante na čelu sa Fadilom Cvrkom je u manjem bh. entitetu podijelio stipendije za 215 učenika i studenata.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sada već tradicionalno prva u nizu dodjela stipendija Humanitarnog Fonda iz Atlante počinje u Srebrenici, zatim u Vogošći a završava u Bužimu. Prošle godine je stipendiranje bilo u Srebrenici, Kozarcu i Ilijašu.

Ove školske godine Fond je stipendirao 229 učenika i studenata, od čega njih 14 ove godine završavaju u potpunosti svoje školovanje, tako je fond izvojio blizu 250.000 KM.

Humanitarni fond “Atlanta” svake godine u BiH donira preko 700.000 KM uz podršku Bošnjaka iz cijele Sjeverne Amerike.

Fond “Atlanta” osnovan je 9. maja 2010. god., od strane Džemata u Atlanti i zajednice Bošnjaka Georgija kao neprofitna organizacija uz podršku Bošnjaka sa područja cijele Sjeverne Amerike. Fond pruža i podršku socijalno ugroženim porodicama, povratnicima, osobama sa posebnim potrebama kao i svim drugim kategorijama stanovištva kojima je pomoć neophodna a koji ispunjavaju uslove fonda. Fond nakon 13 godina svog predanog i humanog rada broji preko 700 članova koji dolaze iz 23 države Sjeverne Amerike.

Do sada, Fond je pružio pomoć za preko 3.000 porodica donirajući tako preko 4 miliona KM za ugroženo bh. stanovištvo. Fond Atlanta je pored novčanih donacija pružio pomoć u vidu nabavke stoke, kupovine plastenika, prehrambenih paketa i ostalih potrepština. Poseban i najznačajniji projekat ovog Fonda je stipendiranje nadarenih učenika i studenata sa područja Bosne i Hercegovine.