HUB: Upoznajte Muhammada i Amina, studente iz Sirije i Španije koji studiraju u Sarajevu

Saznajte zašto su se odlučili za studij medicine i zašto su se odlučili studirati baš u Bosni i Hercegovini.


muhammad amin

Danas vas želimo upoznati sa životnom pričom dvojice HUB članova. Riječ je o Muhammadu i Aminu.

Muhammad je student Medicine na SSST – Sarajevo Medical School-u. Došao je iz Sirije u BiH da studira. Kako? Zašto? Otac posjeduje bh. državljanstvo, koje je stekao tokom studija i između ostalog se odlučio za našu državu.

Na pitanje zašto baš medicina, odgovor je glasio:

 – Moj najbolji prijatelj je doživio saobraćajnu nesreću, zbog koje je ostao u komi, i na kraju je umro. A ta važnost neurologije i bitnost te grane medicine koja ima faktor na ljudski život, potakla me je da upišem medicinu i specijaliziram neurologiju i da u budućnosti spasim mnoge živote. Cilj mi je da steknem puno iskustva, da postanem profesor koji će to znanje prenositi studentima.

Prvi dolazak u Homework Hub: Koje su cijene članarine, šifra za WiFi, gdje pronaći mjesto za učenje, a gdje za druženje…

Amin je također student Medicine sa SSST – Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology, a dolazi iz Španije. Interesovanje za medicinske nauke dolazi iz porodice, gdje je i otac ljekar.

Amin želi da bude psihijatar, i također želi da u budućnosti podučava ljude. Želio bi da bude psihijatar u Americi, a BiH je samo slučajan izbor. Sarajevo mu je prelijep grad i nada se da će čim prije naučiti bosanski jezik.

Želimo im mnogo sreće i puno naučenih materija u Homework HUB-u!