Holdina: Prilika za zapošljavanje mladih putem Freshhh i Growww programa

Holdina d.o.o Sarajevo već drugu godinu otvara oglas u sklopu Growww programa putem kojeg će i ove godine mladim talentima pružiti priliku za jednogodišnji pripravnički staž u Holdini, kao i prijave na ovogodišnje virtualno takmičenje Freshhh.


Freshhh

Holdina d.o.o Sarajevo već drugu godinu otvara oglas u sklopu Growww programa putem kojeg će i ove godine mladim talentima pružiti priliku za jednogodišnji pripravnički staž u Holdini, kao i prijave na ovogodišnje virtualno takmičenje Freshhh.

Ovaj put prilika za dobijanje jednogodišnjeg pripravničkog staža se pruža u Odjelu za kartično poslovanje, sektor Veleprodaja. Pored Growww pripravničkog programa, mladi iz BiH imaju priliku da se prijave na virtualno takmičenje Freshhh, osvoje vrijedne novčane nagrade i priliku za zaposlenje.

Growww je program zapošljavanja namijenjen visokoobrazovanim mladim ljudima kojima se kroz jednogodišnji pripravnički program pruža prilika za upoznavanje i bolje razumijevanje specifičnosti naftne industrije, kao i pratećih djelatnosti. Kroz pripravnički staž odabranim kandidatima se dodjeljuju ambiciozni poslovni ciljevi i zadaci, ali im se pruža i prilika da uče od svojih mentora, iskusnih kolega koji ih prate u njihovom radu. Također, svakom pripravniku dodjeljuje se i tzv. „buddy“, bivši Growww pripravnik kako bi se olakšala i ubrzala prilagodba novoj radnoj okolini. Svi potencijalni kandidati koji odgovaraju traženom stručnom profilu pozvani su da svoje prijave na oglas pošalju do 8. aprila 2015. putem e-mail adrese growww2015@holdina.ba. Informacije o programu su također dostupne i na Holdina LinkedIn profilu, kao i na portalu Posao.ba.

– Iznimno smo ponosni što Holdina i ove godine kroz Growww program način pružamo priliku mladim i talentovanim ljudima da steknu nova znanja i iskustvo rada u naftnoj industriji. Holdina kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini u 2014. godini posebnu pažnju posvećuje mladim visokoobrazovanim ljudima bez radnog iskustva u BiH, te smatra svojom obavezom da im i na ovaj način pruži priliku da steknu dragocjeno radno iskustvo u internacionalnom okruženju koje će oblikovati njihov dalji poslovni put, izjavila je Selma Hadžović, direktorica Službe upravljanja ljudskim resursima, razvoja organizacije i upravljanja procesima.

Pored Growww programa, počele su prijave i za međunarodno virtualno takmičenje MOL Grupe, Freshhh, koje na zanimljiv i zabavan način približava svijet naftne industrije mladim ljudima, te ih želi zainteresirati za rad u ovom dinamičnom području. Studenti iz cijelog svijeta, uključujući Bosnu i Hercegovinu, mogu se prijaviti za takmičenje putem stranice www.freshhh.net do 3. aprila 2015. Na takmičenje se mogu prijaviti tročlani timovi studenata tehničkih i poslovnih fakulteta, koji pokazuju zanimanje za industriju nafte i plina te su spremni na rješavanje izazovnih zadataka iz spomenutog područja. Takmičenje će se održati u dva kruga; prvi u trajanju od 6. do 22. aprila te drugi krug od 23. do 30. aprila. U posljednjih osam godina, više od 10,000 učesnika iz više od 70 zemalja je učestvovalo u Freshhh takmičenju.

Pet najboljih Freshhh timova će dobiti priliku za zaposlenjem u MOL Grupi, kao i za osvajanjem nagrade u vrijednosti 25,000 €.

(eKapija.ba)