Grad Prijedor: Poziv studentima za jednokratnu pomoć

Grad Prijedor objavio je poziv studentima prvog ciklusa studija da podnesu zahtjev za dodjelu jednokratne materijalne pomoći.


Foto: Envato

Grad Prijedor objavio je danas poziv studentima prvog ciklusa studija i učenicima srednjih škola da podnesu zahtjev za dodjelu jednokratne materijalne pomoći za školsku i akademsku 2021/22. godinu, za šta je u budžetu grada i ove godine predviđeno 80.000 KM.

Advertisements

Javni poziv objavljen je na internet stranici grada Prijedora, gdje je dostupan i obrazac zahtjeva koji je potrebno priložiti, a rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana, prenosi Srna.

Advertisements

Krajem prošlog mjeseca grad je donio novi pravilnik o dodjeli jednokratne novčane pomoći studentima prvog ciklusa studija i učenicima srednjih škola sa područja grada Prijedora kojim je propisano da će iznos pomoći za svaku kalendarsku godinu odrediti gradonačelnik.

Pravo na pomoć može se ostvariti jednom u toku kalendarske godine i studenti i đaci koji primaju stipendiju iz budžeta grada ili drugih javnih izvora finansiranja nemaju pravo na ovu pomoć.