Grad Prijedor: Poziv studentima za jednokratnu pomoć

Grad Prijedor objavio je poziv studentima prvog ciklusa studija da podnesu zahtjev za dodjelu jednokratne materijalne pomoći.


bosnia and herzegovina convertible mark in the wallet
Foto: Envato

Grad Prijedor objavio je danas poziv studentima prvog ciklusa studija i učenicima srednjih škola da podnesu zahtjev za dodjelu jednokratne materijalne pomoći za školsku i akademsku 2021/22. godinu, za šta je u budžetu grada i ove godine predviđeno 80.000 KM.

Javni poziv objavljen je na internet stranici grada Prijedora, gdje je dostupan i obrazac zahtjeva koji je potrebno priložiti, a rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana, prenosi Srna.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Krajem prošlog mjeseca grad je donio novi pravilnik o dodjeli jednokratne novčane pomoći studentima prvog ciklusa studija i učenicima srednjih škola sa područja grada Prijedora kojim je propisano da će iznos pomoći za svaku kalendarsku godinu odrediti gradonačelnik.

Pravo na pomoć može se ostvariti jednom u toku kalendarske godine i studenti i đaci koji primaju stipendiju iz budžeta grada ili drugih javnih izvora finansiranja nemaju pravo na ovu pomoć.