Garden of Dreams magičnim notama ˮosvojioˮ tvrđavu Vranduk

Nakon uspješnog prvog izdanja projekta Garden of Dreams presents BiH sprema i drugo, u subotu - 18. aprila, a naši najbolji artisti imali su priliku "vrtiti" unutar magičnih zidina srednjovjekovne bosanske tvrđave poznatije kao kapija Bosne, gdje je stolovao posljednji bosanski kralj – Stjepan Tomašević.


DSC 1408

Garden of Dreams presents BiH novi je projekat iz Garden of Dreams kuhinje koji za cilj ima promociju elektronske muzike ali i prirodnih ljepota, kulturne te historijske baštine Bosne i Hercegovine. U prvom izdanju ovog projekta Garden of Dreams nam je predstavio Sarajevo, video koji je svoju uspješnu premijeru imao 04.04. pred velikim brojem gledatelja.

 

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Drugo izdanje GoD presents BiH virtuelno vas vodi na magičnu lokaciju od velikog historijskog značaja za BiH. Naime, ovaj put, Garden of Dreams magija seli se unutar zidina srednjovjekovne tvrđave Vranduk. Magični trio za DJ pultom čine Bonjasky, G. Edd i Fedja Knajdl. Premijera projekta je zakazana za 18.04. u 21.00 sat na zvaničnoj Garden of Dreams Facebook stranici i  u 23.00 sata na zvaničnom Gardeno of Dreams YouTube kanalu. Video produkciju ovog jedinstvenog projekta potpisuje Komitet.

Stari grad Vranduk je, inače, bio grad bosanskih kraljeva. Smješten je oko srednjovjekovne tvrđave istog imena i izgrađen na stijeni visoko iznad kanjona rijeke Bosne, na oko 20-ak km od Zenice. Prvi pomen Vranduka datira iz 1410. godine, iako se vjeruje da je podignut potkraj 14. stoljeća, što ga čini jednim od najstarijih i najbolje očuvanih gradova u zemlji. Vranduk je prije dolaska Sultana Mehmeda II Fatiha bio neosvojiv, pusta želja mnogih, zbog čega je i ostao upamćen kao simbol bosanskog otpora i junaštva. Danas, ovo historijski značajno i impresivno mjesto, jedna je od omiljenih turističkih atrakcija drage nam domovine s prekrasnim pogledom i svjedočanstvo postojanja nekadašnjeg, moćnog Bosanskog kraljevstva. Kako Garden of Dreams važi za čuvara i zaštitinika bh. kulture i tradicije onda i ne čudi da je upravo ovo mjesto, fascinantne ljepote i historije, sljedeća destinacija Bašte snova.

DSC 1396

Ponovo napominjemo kako su prilikom snimanja sve mjere zaštite ispoštovane i da na događaju nije bilo publike. Dovoljno je razloga da i ovaj put ostanete u toplini svoga doma i virtuelno budete dio magije elektronskog zvuka  Bašte snova.

Utonimo zajedno u kraljevstvo snova na tvrđavi Vranduk!