FZZZ: Objavljeni javni pozivi koji bi trebali osigurati preko 10.000 novih radnih mjesta

Federalni zavod za zapošljavanje je jučer na svojoj web stranici objavio javne pozive za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva, Programu pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje te Programu zapošljavanja Roma u 2014. godini.


fzzz stranica1

Federalni zavod za zapošljavanje je jučer, kako je i najavljeno, na svojoj web stranici objavio javne pozive za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva, Programu pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje te Programu zapošljavanja Roma u 2014. godini.

Advertisements

Programi se realiziraju s ciljem zapošljavanja osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH bez obzira na dob, stručnu spremu i radno iskustvo, sa posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, a radi jačanja njihove konkuretnosti na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, te stvaranja uvjeta za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva.

Advertisements

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje pozivaju sve poslodavce i nezaposlene osobe da posjete njihovu web stranici i informišu se o programima radi eventualnog učešća.

(fzzz.ba)