Preklapanje ispitnih termina

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Prema Zakonu o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo Član 64. Stav (7), u jednom danu je moguće imati najviše jedan ispit.
''Član 64.
(Oblici provjere znanja studenta)

(7)   Visokoškolska ustanova je obavezna organizirati i utvrditi termine polaganja ispita tako da student može biti opterećen polaganjem najviše jednog ispita u istom danu.''
Međutim, i ove godine imamo preklapanja ispitnih termina. Navodimo samo poklapanja ispita iz istih semestara.

II godina
Ustavno pravo I i Moderne pravne kodifikacije 26.1.2010.
Ustavno pravo I i Moderne pravne kodifikacije 13.2.2010.
Ustavno pravo I i Nasljedno pravo 3.2.2010.

III godina
Osnove evropskog privatnog vlasništva i Međunarodno krivično pravo  21.1.2010.
Radno pravo i Uvod u pravo Evropske Unije  9.2.2010.

IV godina
Pravo privrednih društava i Ugovorno poslovno pravo 8.2.2010.


6.1.2010. poslali smo e-mail prodekanesi za nastavu prof. Grbo. Nikad nam nije odgovorila. Jučer smo poslali e-mail dekanu prof. Petroviću, pa ćemo da vidimo šta će da bude od svega ovoga.
Last edited by MarcusTulliusCicero on 06 Apr 2010, 20:18, edited 1 time in total.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Još jedno preklapanje.

II godina

Ustavno pravo I i Krivično pravo I 12.2.2010.
Dama Pikova
Posts: 965
Joined: 22 Feb 2009, 00:19

Tebi je barem neko odgovorio. Naše mailove očigledno ignorišu  :kava:
Legally Blonde
Posts: 462
Joined: 20 Feb 2009, 13:39

Majke mi,... Nigdje veze. Naši profesori su bahati i arogantni, i toliko im je više sve normalno...pa čak i nepoštivanje zakona...
:tassa: :tassa: :tassa: :tassa:
Treba njih sve prijavljivati komisijama za sliče stvari na svakom fakultetu...
Eborg
Posts: 474
Joined: 15 May 2009, 20:11

Koliko je izvjesno da će Duvnjak izaći u susret za naredni dan? Ja sam slovo A pa sam odmah prvi na tapeti a ispit iz nasljednog se zna otegnuti i iza 10:00 kada ovaj počinje.

BTW, gospođa Grbo 'em ne poštuje Zakon,'em joj pismenost nije baš na nivou, ne piše se "samnom". Nije ovo pijaca nego fakultet.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Prodekanesa Grbo nas definitivno ignoriše. 27. januara smo opet poslali e-mail dekanu, prodekanesi za nastavu, sekretarijatu i studentskoj službi. Odgovora naravno nema.

Jedina stvar koja je žalosnija od ovog ignorisanja i kršenja Zakona je odnos studenata prema ovom problemu. Dobio sam desetak privatnih poruka u kojima me članovi foruma pitaju o problemu preklapanja ispita, a ova tema zjapi prazna. Jedni se boje da svoj stav napišu javno (ne znam zbog čega), drugi šute i čekaju sa parolom ''šta me briga neko će drugi'', treće uopšte ne interesuje. Četvrti su oni koji nešto žele da promjene, ali... :c053:
Legally Blonde
Posts: 462
Joined: 20 Feb 2009, 13:39

Pošto sam vam rekla vec da se eto igrom slučaja moj termin fitnessa poklapa sa terminom prof. Jasne B. M. i njenje kcerke... prilazi meni njena kcerka i kaze...a ima li kod tebe poklapanja termina? Uh, reko jos pitas... i Jasna tu stoji i kao "hajmo kuci, hladno mi je..." ...znaci kad za svoju kcerku nije reagovala, taman posla da ce za nas. A njoj eto npr. bi to bio cas posla...Ode prodekanesi i kaze kako jest.

Tako da sam ja "odustala" od finog nacina...Ali cu se zato spremiti ja u ponedjeljak sa isprintanim e-mailovima i ovim odgovorom kolegici... I lijepo pravac prodekanesa...i reci da cu ja to sve poslati u medije ako se ovakvo sta ponovi...zaboli me...ja imam jos par ispita, ne vjerujem da bi se usudili nesto "protiv mene" ... Jer i onako svi imaju putra na glavi. Ne treba im jos i dodatna medijska hajka. Jer...Mi smo lijepo pokusali...Nije da nismo. A nismo ni telad da se sa nama tako komunicira. Dosta je vise tog nacina. Sta ocekuju od nas za par godina, kada budemo "svoji ljudi"... Da budemo mekusci i besmicmenjaci?! - E ja necu!
Alen89
Posts: 2136
Joined: 01 Jul 2009, 13:49

Jutros me zove jedna "fina" studentica (oko pola devet), i pita me "Alene sta cemo za ovaj problem sto se preklapaju ispiti. Zasto nista ne radite vi moderatori i administratori oko tog problema, jer ne znam kako cu moci dva ispita polagati u jedan dan"

Ovo je stvarno sramota vise !!!!!!! :S Svi misle da mi dobivamo milione maraka (KM, Eura, dolara) za ovo sto radimo. Jos jednom ponavljam, ovo je nasa dobra volja i nastojanje da pomognemo studentima prava.

Sad ovim putem Vas molim da nas vise ne zovete na privatne brojeve, saljete mailove. Imate USP, koji se "lome" radeci, i koji nista ne poduzimaju da rijese ovaj problem. Ipak sam do juce mislio da ce nesto pokrenuti u vezi ovog pitanja, ali kako vidim nista od toga. Pa fino sad ucite i u srijedu na dva ispita. (Nek vam je Bog na pomoci, jer pomoci nam nece niko drugi).

Hvala !!!!
TinkerBeLL
Posts: 340
Joined: 11 Mar 2009, 07:57

Njima ni iz dzepa ni u dzep koji ce nas dan ispitivati, ali eto...sto bi jednostavno i normalno kad moze komplikovano i protiv zakona.
Ipak je to ono sto nasem fakultetu bolje ide. Sto je najzalosnije sto oni, eto, ostaju nijemi i gluhi na te mailove, pa se cak ne udostoje napisati ni odbijenicu. Cuj "vase zelje..." pa niste pisali Deda Mrazu u svoje licno ime i trazili nagradu ili bonus, vec samo ono sto ti po zakonu sljeduje, a to je jedan ispit u danu. A i ovo je smijesno "recite prof Duvnjaku da ste razgovarali sa mnom"...kao da bi neki profesor postao fleksibilan kada bi to cuo, pa svi bi mogli doci i reci "e rekla mi je prodekanesa da Vi mene prebacite za drugi dan".  How yes no. Da su normalni uslovi i sistem, onda je ona trebala u ime svih tih studenata za koje kaze da "traze da im se ispuni zelja", sastaviti mail prof Duvnjaku ili Tomicu i reci da pomjeri termin. Medjutim, mi mozemo samo ovako diskutovati sta je trebalo, a kako se postupilo, jer mi efikasno sredstvo borbe protiv takvog naopakog sistema i onih koji ga sprovode, nazalost nemamo. Mislim mozemo dici halabuku, no opet je pitanje kakav bi odjek to u stvarnosti imalo  :S

Nek nam je Bog na pomoci svima. Do tada pratite oglase, ima li kakvo jeftino kloniranje...mozda daju popust za grupe ili studente :P
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”