Podrška dekanu prof. dr Vitomiru Popoviću

Rasprave o aktuelnim događanjima na fakultetu.
Post Reply
Metal Heart
Posts: 64
Joined: 29 Mar 2009, 16:03

Studentski savez Pravnog fakulteta Banja Luka (SSPF) formirao je Odbor koji će voditi aktivnosti podrške dekanu Pravnog Fakulteta Univerziteta u BL, prof. dr Vitomiru Popoviću, nakon Odluke rektora Univerziteta u BL prof. dr Stanka Stanića.
SSPF je odlučio da od rektora prof. dr Stanka Stanića zatraži da povuče svoje Odluke do petka 25.12.2009. godine, ili će u protivnom SSPF zatražiti smjenu rektora Univerziteta u Banjaluci.
Odbor za podršku dekanu Pravnog fakulteta radiće u koordinaciji sa Sindikatom zaposlenih u visokom obrazovanju, s obzirom da dekana pored 90 posto studenata podržavaju i nastavno osoblje i zaposleni na Pravnom fakultetu.
Odbor je sa svojim aktivnostima, anketama, peticijama i drugim vidovima podrške otpočeo u ponedjeljak.
Studenti mogu potpisati peticiju podrške do srijede 23.12. 2009. godine, od 9-13h u prostorijama Saveza studenata (zadnji sprat) ili u prizemlju kod ulaza fakulteta
Last edited by Metal Heart on 22 Dec 2009, 15:53, edited 1 time in total.
Metal Heart
Posts: 64
Joined: 29 Mar 2009, 16:03

U srijedu su mediji objavili vijest da je rektor Stanić povukao odluku o smjeni dekana Pravnog fakulteta u BL. Rektor se izvinio i rekao da nije povukao odluku iz razloga što su to tražili studenti ili Sindikat, već zbog proceduralne greške u donošenju.
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”