Upravitelje u BiH niko ne provjerava?

Teze koje više ne ulaze u takmičarski dio Debatologije.

Moderator: STUDOMAT

Post Reply
User avatar
STUDOMAT
Posts: 1048
Joined: Sat Jan 19, 2013 12:41 am
Contact:

Upravitelje u BiH niko ne provjerava?

Post by STUDOMAT » Thu Jul 11, 2019 12:18 pm

Upravitelje u BiH niko ne provjerava?

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... emo-u-smrt

ednaa
Posts: 268
Joined: Wed Nov 18, 2015 2:35 pm

Re: Upravitelje u BiH niko ne provjerava?

Post by ednaa » Sun Jul 14, 2019 11:22 pm

Pozdrav.
Branim afirmacijski stav.
Prava drama odvijala se u petak oko 18 sati u zeničkom naselju Blatuša kada je tročlana porodica Kovačević pukom srećom preživjela pad sa 16. sprata zgrade u liftu koji se otkačio.
Nesreća se dogodila u ulici Zije Dizdarevića na broju 24, a Kovačevići su nakon pada prevezeni u zeničku bolnicu.
Otvorena vrata
Naime, Asim (69), Ajka (67) i sin Velid (21) vraćali su se kući iz trgovine. Dok su bili u liftu, nisu ni slutili da ih čeka horor. Nakon što je lift stao, taman kada su krenuli izaći iz njega, lift je sa otvorenim vratima krenuo na više spratove, zatim stao, a potom se čulo pucanje sajle, nakon čega je došlo do propadanja.
U razgovoru za „Dnevni avaz“, Velid Kovačević, koji je preživio ovaj nezapamćeni događaj, kaže da je cijela porodica još u šoku.
- Kada je lift krenuo propadati, mislio sam da je kraj i da idemo u smrt. Razmišljate o najgorem, samo vam to prolazi kroz glavu, da će uslijediti tragedija. Ipak, nije to pad s pet metara, nego sa 54 metra visine – govori Kovačević.
Iza njega je, kaže, neprospavana noć, a trauma koju je preživio ostat će doživotna.
- Vjerujte da sada imam strah od lifta i da ne pomišljam ući u njega. Hoće li taj strah ikada proći, ne znam. Majka, također, nije nikako dobro nakon svega ovoga. Otac i ja nismo toliko povrijeđeni, ali ona jeste – govori on.
Naime, zdravstveno stanje njegove majke sve je gore i gore, a zadobila je povrede u vidu prijeloma rebara. Posebno su Kovačevići ogorčeni jer se stalno dešavaju problemi s liftom.
Velika trauma
Tražit ćemo odgovornost za ovo i poduzeti pravne mjere. Ovakav slučaj nikada nije zabilježen, međutim, stalno se kvari lift. Uprava zgrade i održavač nisu smjeli pustiti u upotrebu lift koji je neispravan. To je žalosno! Danas su opet pustili mali lift u upotrebu, iako je i on neispravan – govori vidno ogorčen Kovačević, koji se nada da će čim prije uspjeti zaboraviti traumu i sve ono što su preživjeli.
Nikada u životu neću ući u taj lift
Muhamed Kovačević, stariji sin stradalih Kovačevića, uvjeren je da će policija napraviti istragu te da će se znati krivac za ovaj događaj.
Na tome ću insistirati i kod advokata. Brinem, ne znam kako će roditelji sve ovo preživjeti. Majka je najgore prošla. Mislim da više nikada u životu neće ući u taj lift - kaže Kovačević.
Izvor:(https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... emo-u-smrt)

Post Reply

Return to “Prethodne teze”