Evropski Univerzitet u Brčko distriktu BiH - Opšta diskusija

Podforum za opšte diskusije studenata Evropskog Univerziteta u Brčko distriktu BiH.
Post Reply
User avatar
STUDOMAT
Posts: 527
Joined: 19 Jan 2013, 00:41
Contact:

Evropski Univerzitet u Brčko distriktu BiH - Opšta diskusija.
student95
Posts: 37
Joined: 13 Sep 2015, 22:10

Vratili su im licencu..imaju zanimljiv odsjeka

Brčko: Sud vratio licencu Evropskom univerzitetu
Evropski univerzitet nastavlja sa radom. Odlučio je tako Apelacioni sud Brčko distrikta. Poništio je rješenje o oduzimanju licence i zabrani rada ovog univerziteta koje je, prije nepune dvije godine, donijelo Odjeljenje za obrazovanje.
– Očekujemo da će Odjeljenje poslije ovoga pokrenuti postupak akreditacije koji je Poljić nezakonito usporio. Mi imamo akreditaciju, jer imamo dozvolu za rad koju smo dobili 2011. i ta dozvola nije ničim limitirana ni ograničena, i po zakonu, dozvola za rad je prva akreditacija i ona važi sve dok se ne riješi po našem zahtjevu za akreditaciju. Ako se bude utvrdilo da mi ne ispunjavamo uslove, to je drugo, istakao je Mirko Kulić, rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikta.
U resornom vladinom odjeljenju će, kažu, prvo da obnove postupak. Ponovo će provjeriti da li Evropski univerzitet ispunjava uslove za rad ali po uputama Apelacionog suda.
– U skladu sa Zakonom o upravnom postupku utvrdićemo činjenično stanje na način da ćemo po svim navodima iz rješenja saslušati drugu stranu, izjavio je Niko Stoparić, šef Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta.
Rektor univerziteta Mirko Kulić kaže da je ovo samo potvrda da je sve što je do sada uradilo resorno odjeljenje na čelu sa bivšim šefom Momčilom Poljićem bilo nezakonito. Zbog toga je, kaže Kulić, univerzitet pretrpio ogromnu štetu u smislu gubitka studenata i narušenog ugleda. Njihovi odštetni zahtjevi teški su tri miliona maraka, a sudski sporovi po tom pitanju još nisu završeni.
– Nama nije bitan taj novac, niti bi ga mi uzeli. Nego je bitna jedna moralna satisfakcija koju mi hoćemo da dobijemo, da se vidi da je prema nama postupano nezakonito i da niko ne može da zloupotrebljava poziciju i da se stavlja iznad zakona što je Poljić činio, kategoričan je Kulić.
Na optužbe iz Evropskog univerziteta bivši šef odjeljenja za obrazovanje Momčilo Poljić nije želio da komentariše. I pored, kako kažu, narušenog ugleda, na Evropskom univerzitetu studenata ne fali. U ponedjeljak su podijelili indekse za oko 640 brucoša.

Izvor:studomat.ba______________________________

http://www.:cenzura:/
Post Reply

Return to “Evropski Univerzitet u Brčko distriktu BiH”