Internet sala

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Post Reply
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Vjerovatno vas je većina upoznata sa stanjem u kojem se nalazi internet sala Pravnog fakulteta u Sarajevu. Studenti salu koriste najmanje za šta je ona predviđena. Korištenje se uglavnom svodi na Facebook, YouTube, igranje igrica itd. To ometa normalan rad sale i studente koji su tu da napišu seminarski rad, prijave ispite, preuzmu sa interneta neki zakon, dokument, posjete stranicu Fakulteta radi bitnih informacija itd.

USP je dobio dopuštenje i ovlaštenje od Dekana da se ta situacija promijeni i da USP uradi nešto po tom pitanju, iako to nije naša obaveza i nadležnost. U narednom periodu u internet sali će se uvesti ograničenja pristupa nekim internet stranicama i aplikacijama, kako bi se rad internet sale i uslovi u istoj poboljšali.

Ukoliko imate još neke primjedbe u radu internet sale molim vas da to napišete u ovoj temi kako bismo mogli da reagujemo.
Lisaa
Posts: 5702
Joined: 28 Dec 2009, 10:56

Bravo, svaka cast  :d055:
Ja nisam tamo cesto ali kada sam bila tamo par puta primjetila sam da par ljudi "drzi" racunare kao ne moze se sjesti tu jer je taj "njihov" cak stavljaju sifre itd. To se desavalo u onom malom odvojenom dijelu sale tada..Ne znam da li je jos uvijek tako..I stvarno nije ok..uvijek je prepuno..Cak me ne bi iznenadilo da tu dolaze i oni koji nisu nasi studenti.. Predlazem da bi bilo dobro da se uvede neka kontrola tamo tipa da se predoci index, licna il bilo sta,..Da ima neko da nadgleda situaciju tamo, da se ogranici nekako vrijeme provedeno za racunarom..A ne kad god udjes sve puno a 70% tu sjedi bezveze, realno..  :h055:
Alen89
Posts: 2136
Joined: 01 Jul 2009, 13:49

@slaatkicaa
Bas tako. I ono mi je bas glupo, onaj lik sto radi slusa muziku sa youtobea. A ne za svoj "cef", nego ori internet sala. I kad udjes tamo i vidis nase studente kako lajkaju slike, pisu komentare i "vise" na FB - u, jednostavno se okrenes i odes! To mi se desilio vise puta!
A to prisvajanje kompova kao da su donjeli od kuce, o tome nemam rijeci! Jednostavno ono moras dozivjeti! :)
Dacca
Posts: 584
Joined: 08 Dec 2010, 18:10

Uhhh bilo je i vrijeme,,svaka cast na tomee...
ono je stvarno bilo pretjeranoo,bas k'o sto kaze slaatkica neke osobe prisvajaju racunaree, koliko je bilo raje nisu iz Sarajeva,nemaju interent u stanovima,dodju da prijave ispite i ne mogu bas zbog takvih osoba i daju pare u internet klubova po gradu,a mogu fino ucii na faxu i prijaviti,al etttooo.. doslo je vrijeme i to da se rijesii ;) :D
Lisaa
Posts: 5702
Joined: 28 Dec 2009, 10:56

Nicija nije do zore sjala...  :biggrinlove:  :D
Dacca
Posts: 584
Joined: 08 Dec 2010, 18:10

Upravoo tako :)
Eborg
Posts: 474
Joined: 15 May 2009, 20:11

Konačno!

Ne može se disati od fejsbukaša i seljačina sa narodnjacima.
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”