Pitajte dekana ... No. 4 - ODGOVORI

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

[align=center]PROJEKAT ''PITAJTE DEKANA'' No. 4
(Studenti su postavljali pitanja u periodu od 02.12.2010. do 16.12.2010)[/align]

Image Ne znam šta se dešava sa uposlenicima studentske službe našeg fakulteta, ali mi nije normalno da su prošla već dva mjeseca od početka akademske godine i mi još uvijek nismo upisani... Predala sam index prije tačno mjesec dana, i još uvijek je na studentskoj službi. Očigledno postoji neki problem. S obzirom da na našim biroima za zapošljevanje ima jako mnogo sposobnih ljudi koji bi bili sretni da imaju takav posao i koji bi taj posao obavljali korektno molim Vas da poduzmete konkretne mjere u riješavanju ovog problema.

Ovo nije prvi put da studenti imaju prigovor na rad studentske službe! Problemi koje ste navodili odnosili su se na neljubaznost, nekorektnost i neažurnost ili, pak, na neadekvatno radno vrijeme. Obavještavam vas da rad ove službe u zadnje vrijeme prate izvjesne poteškoće, a najizraženije su: kadrovska deficijentnost i više studijskih programa koji trenutno egzistiraju na našem Fakultetu, a ove školske godine i naknadno odobreni I provedeni oktobarski ispitni rok. Naime, bolešću šefice studentske službe nismo ostali samo bez rukovoditelja, već i bez jednog radnika. To sam pokušavao premostiti povremenom ispomoći od postojećih uposlenika, ali to očito nije podiglo nivo efikasnoti rada studentske službe. Također, kao što znate, trenutno su u funkciji tri dodiplomska studijska programa koji su posljedica čestih zakonskih izmjena, te dva postdiplomska programa. To, dodatno, usložnjava rad studentske službe, mada nije opravdanje za neke probleme koje navodite. Najzad, u septembru je otpočela aktivnost upisa i obnove upisa, nakon čega je donesena odluka da se odobri vanredni ispitni rok.

Stoga ću početkom ove godine poduzeti neke mjere kako bi studentska služba bila vama na usluzi u maksimalnom kapacitetu. U tom smislu, kao jednu od mjera poboljšanja rada razmatram i mogućnost privremenog angažiranja naših studenata (slično kao: rad u čitaonicama, internet sali i demonstratori), pa vas molim za mišljenje o tome.

Image Budući da je kraj kalendarske godine vrijeme kada se svode računi šta se uradilo i poboljšalo u istoj, molila bih Vas da nam slovom i brojem prikažete Vaše rezutate na Pravnom fakultetu. Hvala.

Funkciju Dekana sam, kako vam je poznato, preuzeo u veoma delikatnoj situaciji. Ta delikatnost se ponajviše ogledala u činjenici da smo imali poremećaj funkcioniranja Fakulteta u nekim našim Centrima, ali i u Sjedištu, čime je u određenoj mjeri bio narušen ugled našeg Fakulteta. Naime, u Tuzli smo radili bez pravnog osnova. Isto tako i u Srebrenici. Značajno smo zaostajali u saradnji sa drugim fakultetima u regiji i u Europi. Uz to i policijski i sudski postupci u Tuzli zbog sumnji u nezakonito postupanje nekih uposlenika našeg Fakulteta.

Dakle, na početku svog mandata imao sam naprosto nametnute prioritete, koji su netipični za rad Dekana, ali ih nisam mogao ignorirati. Tako je i moj rad primarno bio usmjeren na sanaciju zatečenog stanja, umjesto na unapređenje nastavnog procesa i naučno-istraživačkog rada.

Prvo, planirao sam i započeo rješavati status našeg Odjeljenja u Srebrenici, za čiji rad nije postojao pravni osnov. Naime, prethodni Dekan (prof. dr Fuad Saltaga) je protivzakonito raspisivao konkurse u Srebrenici i tako nas doveo u tešku situaciju! Učinio sam sve da se legalizira nastavni proces u Srebrenici, što je potrajalo iznimno dugo i podrazumijevalo je permanentnu saradnju sa nadležnim organima u Republici Srpskoj. Mnogo vremena sam potrošio putujući u Srebrenicu i Banjaluku u cilju prevazilaženja nagomilanih problema i iznalaska zakonitog rješenja. Tako je početkom ove školske godine to pitanje rješeno i Odjeljenje u Srebrenici je stavljeno u svoju pravu funkciju.

Drugo, sa nadležnim organima o Tuzlanskom kantonu sam radio na iznalaženju rješenja za naših 916 studenata koji su bili u nezavidnom položaju, takođe zbog nezakonitog raspisivanja konkursa od strane ranijeg Dekana. I tu situaciju sam uspio riješiti u skladu sa postojećim mogućnostima, tako da naši studenti u Tuzli mogu dovršiti svoje školovanje u akademskim uvjetima.

Treće, postupci protiv pojedinih naših uposlenika koji se vode pred nadležnim institucijama u Tuzli su još uvijek u toku, pa ih ne bih komentirao i time na bilo koji način prejudicirao njihov ishod. Međutim, nesumnjivo je da su dešavanja zbog kojih se ti postupci vode uticala na rušenje ugleda našeg Fakulteta. Na žalost, na to trenutno ne mogu uticati, tj. ne mogu popraviti tu situaciju.

Četvrto, nekooperativna politika ranijeg Dekana je uticala da smo označeni kao Fakultet koji ignorira saradnju sa drugima. To je posebno došlo do izražaja u narušavanju poslovne saradnje sa pravnim fakultetima u zemljama okruženja, čime smo dovedeni u prilično izoliranu situaciju. Zato sam započeo poduzimati aktivnosti u cilju poboljšanja saradnje sa drugim fakultetima. S tim u vezi sam, u toku prošle godine organizirao prvi radni sastanak Dekana državnih pravnih fakulteta u Bosni i Hercegovini; zatim putem GTZ sam potpisao Sporazum o akademskoj saradnji sa pravnim fakultetima iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Albanije; obnovio sam saradnju našeg Fakulteta sa pravnim fakultetima u pojedinim Europskim zemljama i SAD, u cilju akademske razmjene profesora, asistenata, ali i studenata.

Nadalje, u okviru svojih menadžerskih aktivnosti sam pomogao uspostavu udruženja studenata ELSA; davao potporu našim studentima za takmičenja u inozemstvu; dao potporu našim studentima za organizaciju ljetnih škola na našem Fakultetu; dao potporu za učešće naših studenata na ljetnoj školi u Zadru.
Potpisao sam Sporazum o stažiranju naših apsolvenata u pravosudnim institucijama, i već tri grupe po deset studenata su obavile praksu u trajanju od pet sedmica na Vrhovnom sudu, Ustavnom sudu i Tužiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine i Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu. Program se nastavlja i početkom ove godine.

Inicirao sam ponovno angažiranje studenata demonstratora u nastavi, tj. na vježbama; stavio sam u funkciju učešće studenata u radu Nastavno-naučnog vijeća, kroz učešće Predsjednika USP.

Za vrijeme mog dosadašnjeg mandata obavljena je finansijska inspekcija poslovanja, kao i nezavisna revizija. Konstatirano je zakonito poslovanje uz izvjesne primjedbe i sugestije. Sugestije i primjedbe su uvažene i postupljeno je u cilju  unapređenja poslovanja. Nadzorni i Upravni odbor su konstatirali da vodim ispravnu finansijsku politiku.

Također, izniman napor je učinjen na otpočinjanju rada Drugog ciklusa, tj. Master studija, koji evo polako dobija svoju željenu funkciju.

U toku su pripreme nastavnog plana i programa za Doktorski studij.

U toku su pripreme za eventualnu reviziju dodiplomskog nastavnog plana i programa, a sve u cilju poboljšanja položaja studenata.

Naravno, sa nekim segmentima nisam zadovoljan jer nisam postigao planirano. Tu, prije svega, mislim na poboljšanje kvaliteta nastavnog procesa, rad studentske službe, službe postdiplomskog studija i informacionog sistema. Neki potezi nisu urodili plodom, ali zato su mi to prioriteti u ovoj kalendarskoj godini.

Uz neke objektivne i subjektivne poteškoće, moj rad je permanentno bio praćen različitim opstrukcijama ranijeg Dekana, prof. dr Fuada Saltage, koji na različite načine pokušava ometati moj rad, i tako destruktivno djelovati na rad našeg Fakulteta u cjelini. S obzirom da je i on u krugu osoba protiv kojih se vodi postupak u Tuzli, trenutno nisam u situaciji poduzimati neke mjere i postupke u okviru svojih nadležnosti. Time se, na žalost, i dalje nastavlja njegovo destruktivno djelovanje, koje otežava rad Uprave Fakulteta, ali i Nastavno-naučnog vijeća!

Najzad, ovo nije Izvještaj o komplentom mom radu, ali sam se trudio da istaknem mnoge bitne stvari.

Image Zanima me zašto još uvijek nije napisan i okačen, tj. dat na uvid studentima novi pravilnik o studiranju na PFSA?

Molim vas da se za ovo obratite Prodekanu za nastavu, doc. Dr Zinki Grbo, koja je neposredno zadužena za nastavni proces.

Image Znam da ste upoznati  s tim da su generaciji 2009/2010 ukinuti neki rokovi, da možemo prenijeti samo 1 predmet, pa nas zanima slijedeće: Zašto nam se ne može malo izaći u susret i olakšati da možemo polagati ispite sa naredne godine bez obzira imamo li ili ne čistu prethodnu godinu (pod uslovom da narednu godinu ne možemo upisati dok ne položimo predmet koji smo prenijeli  (Primjer: Prenesemo Institucije rimskog prava u II godinu, III ne možemo upisati sve dok taj ispit ne bude položen tako da se ne dogodi da neko Institucije rimskog prava prenese do IV godine  ) i tako nam barem dali šansu da možemo očistiti godinu. Nadam se da ćete pored odgovora malo i razmotriti ovo pitanje i pokušati naći neko rješenje. Hvala!

Uvažene kolege, obavezan sam dosljedno primjenjivati zakonske propise, pa tako i one odredbe koje se tiču procesa studiranja. Upravo je ranije nedosljedno provođenje tih propisa i dovelo do toga da sada imamo ovoliko studijskih programa na našem Fakultetu. To je, takođe, dovelo i do toga da se naši diplomirani sudenti ne mogu blagovremeno upisivati na Master studij. Stoga vas molim da zajedno sa mnom poštujete zakonske propise i time doprinesete efikasnosti vašeg studija.

Image Na osnovu čega  u Zakonu o visokom obrazovanju KS je odobren ovogodišnji  tzv. "socijalni rok" i zašto je odluka o datoj koliziji u prethodnoj godini za ovu nevažeća, tj. zašto se nije mogla prenijeti i u ovu godinu? 

Drugo pitanje je:

S obzirom da je studentska služba zatrpana indeksima ponajviše zbog oktobarskog ispitnog roka da li će profesori dopustiti studentima da izlaze na ispite sa ličnom kartom jer su indexi na studentskoj službi? (Do sada je to bila stvar ličnog izbora profesora. Da li  Pravilnik o studiranju na PF SA propisuje kako se postupa u tim slučajevim i gdje taj Pravilnik možemo dobiti?) Hvala.


Nisu mi poznati razlozi ovakvih rješenja u Zakonu o visokom obrazovanju, pa mi preostaje da ih provodim zajedno s vama. Što se tiče postupanja u neplaniranim situacijama, sigurno je da one nisu predviđene našim Pravilnikom. No, i ovo će se ubrzo prevazići, pa nećemo imati ovakvih problema.

Image Kada će se početi poštivati Bolonjskim procesom ustanovljeni standardi prolaznosti na ispitima, i koliko ona iznosi? Dobro bi bilo da kao dekan nakon svakog ispitnog roka pogledate rezultate ispita iz pojedinih predmeta iz kojih se može vidjeti da prolaznost jedva bude 10-20%, što zasigurno ne zadovoljava Bolonjske standarde. Hvala.

Ovo pitanje je istovremeno i zadatak za mene kao Dekana, ali i za sve nastavnike i saradnike u cilju poboljšanja rada na postizanju boljeg kvaliteta nastave.

Image Poštovani prof. Petroviću, moje pitanje je možete li utjecati na profesore da vrijeme ispita bude odgovarajuće, jer ima mnogo vanrednih studenata koji putuju a nemaju kod koga prespavati u Sarajevu pa nisu u stanju stići na ispit ujutro u 9h iz drugog grada ili konkretno vezano za Engleski jezik koji bude u 18h pa treba putovati 300km naveče u 20h ili 22h(lično ja) po snijegu i ledu? Hvala unaprijed.

Rasporede nastave koordinira Prodekan za nastavu, pa vas molim da se putem USP-a obratite doc. Dr Zinki Grbo. Nadam se da će ona imati ‘sluha’ za ovu vašu opravdanu sugestiju.

Image Mene zanima kada će se provesti jedno generalno "sređivanje" Pravnog fakulteta, jer mi je zaista čudno da se trenutno studira na tri različita načina isti fakultet. Kada će se bolonja primjeniti, a ne kao do sada “bacanje prašine u oči”, jer sve je kao drugačije, ali u 90% slučajeva je to potpuno ista stvar sa malim promjenama kozmetičkog tipa.

I još jedno pitanje: kada će prof. Duvnjak početi drugačije održavati ispite, a ne ovo što se trenutno radi? Da li je to uopće po Zakonu? Hvala.


U jednom od prethodnih odgovora sam pojasnio i ovo pitanje. Dakle, ne radi se ni o kakvom “bacanju prašine u oči”, već o situaciji koja je dizajnirana neuobičajeno čestim izmjenama Zakona o visokom obrazovanju. Moje mišljenje o ovakvim zakonskim rješenjima, na žalost, neće pomoći ni vama ni meni, pa ga ne bih ni iznosio.

Odgovor na drugo pitanje: ponovo ću obaviti razgovor sa prof. Duvnjakom u nadi da će i on konačno početi ispitivati ‘bolonjski’.

Image Poštovani profesore Petrović, pitao bih i zamolio za odgovor, da li na Pravnom fakultetu u Sarajevu postoji ideja o formiranju katedre za šerijatsko pravo, bilo kao izborne na dodiplomskom ili kao specijalističke na postdiplomskom studiju? Neki od mojih kolega koji studiraju pravo u evropskim zemljama informirali su me da je šerijatsko pravo u samom vrhu prioriteta izučavanja na mnogim sveučilištima.

Ovakva ideja do sada nije postojala, ali mislim da je jako zanimljiva. Mislim da bi to mogao biti izborni predmet kako na dodiplomskom, tako i postdiplomskom studiju, ili, pak, kao izborna grupa predmeta. Ovo pitanje ću aktuelizirati na Kolegiju i tražiti mišljenje nastavnika.

Image Poštovani prof. Petroviću, kada ste imali sastanak sa studentima u Tuzli rekli ste da sve ovo oko profesora Upravnog prava nije diskriminiranje nas u Tuzli, ali kako onda objašnjavate činjenicu da prof. Ajanović predaje i ispitivati će  PFSA, sva njegova odjeljenja osim nas u Tuzli. Po ovome znači da samo kod nas na Upravnom pravu ostaje prof. Duvanjak. Kako je takvo nešto moguće? Kakav je to dogovor na katedri? Hvala na odvojenom vremenu i odgovoru.

Mislim da sam na posljednjem sastanku sa predstavnicima studenata u Tuzli riješio ovo pitanje.

Image Poštovani prof.Petroviću zanima me da li mi studenti u Tuzli koji smo obnavljali prvu godinu, dali uslov i upisali se na 2 godinu definitivno nećemo imati predavanja u ovoj 2010./2011. akademskoj godini i da li to znači da ni u naredne 2 godije tj. na 3 i 4 godini studija nećemo imati predavanja? Da li imate u planu da uradite nešto po tom pitanju? Hvala.

S obzirom da je rad Odjeljenja u Tuzli predviđen tako da se okonča studiranje studenata koji su ranije upisani, to podrazumijeva da je ove školske godine predviđena nastava samo za studente treće i četvrte godine, a naredne školske godine samo za student četvrte godine. Stoga, na žalost, nema mogućnosti za dodatnu nastavu. Ja sam, u cilju pomoći studentima prve i druge godine, povremeno slao asistente da im pomognu u pripremanju ispita. Za više od toga nije bilo prostora.

Image Zanima me da li je stvarno toliko komplikovano održavati web stranicu fakulteta up to date? Visokoškolska ustanova koja vrvi od doktora, magistara, diplomanata a web stranica nudi informacije koje su bile aktuelne prije 3 mjeseca, i naravno nikad nije u toku sa događajima koji su aktuelni. U suštini, nikada ne možemo naći odgovor na aktuelno pitanje na službenoj stranici fakulteta. Ovo je sramota i za Fakultet i za Dekana s obzirom da je prije skoro godinu dana obećavano da ćete uraditi nešto po ovom pitanju.

Priznajem da sam pogrešno procijenio tzv. ‘renoviranje’ naše web stranice. Naime, u početku svog mandata sam se susreo sa problemom koji i sada ističete i pokušao ga riješiti u dogovoru sa uposlenikom nadležnim za ovaj posao. Kako to nije išlo, angažirao sam privremeno osobu da to popravi. Ni to nije pomoglo, a prošlo je mnogo vremena. Najzad sam se konsultirao sa stručnom firmom i u toku je postupak sistemskog rješenja. Do kraja februara ćemo imati snimljeno stanje našeg informacionog sisteme u cjelini, a potom i prijedlog rješenja za poboljšanje koje će se odmah realizirati. Molim vas za još malo strpljenja.

Image Poštovani, mene zanima kako je moguće da profesori do zadnjeg trena ne znaju kada će biti provjere znanja, odnosno, kasno saznajemo za to. Osobno, to mi stvara problem jer nisam iz Sarajeva, a vjerujte mi da ja nisam jedina, ima nas puno takvih. Teško je uskladiti obaveze i odlaske kući, odnosno teško je planirati vrijeme sa nepredvidljivim rokovima. Pouzdano znam da je na nekim fakultetima praksa na početku semestra da studentima daju raspored ispita i aktivnosti u toku semestra. Mislim da stvarno nije veliki problem da se ovaj projekt realizira, iako je to moje subjektivno mišljenje. Nadam se da ćete ovaj prijedlog uzeti u obzir, jer biste time uvelike olakšali proces studiranja, ne samo studentima koji nisu iz Sarajeva, nego i onima koji jesu. Hvala unaprijed na odgovoru.

Nisam znao za ovaj problem. Naime, prije početka školske godine smo utvrdili termine svih parcijalnih, ali i završnih ispita. Prema tome, to što navodite mogu biti samo propusti pojedinih nastavnika, ali nikako propusti u radu Uprave Fakulteta. Naravno, žao mi je zbog toga. Svakako ću kontaktirati Prodekana za nastavu, da vidim u čemu je problem.

Image Da se nadovežem na pitanje o ažuriranju informacija na web stranici Pravnog fakuleteta u Sarajevu. Ako ljudi koji su zaduženi za to ne žele ili neće da rade, uvijek Vi kao dekan možete da napravite konkurs i tako date mogućnost nama studentima da se prijavimo za uredjivanje stranice i da dobijemo neki vid novčane nadoknade za naš rad i trud. Lijepo bi bilo da o ovome razmislite. Hvala.

Prethodno sam već odgovorio na ovo pitanje.

Image Poštovani, da li možete nešto konkretno poduzeti i zabraniti pušenje cigareta na fakultetu? Ukoliko ste već to učinili, trebate znati da se Vaša zabrana u 90% slučajeva ne poštuje. Hvala.

Pušenje je zakonom zabranjeno, pa ga ja ne trebam dodatno zabranjivati! Na žalost, svjedok sam kao i vi da se to uglavnom ne poštuje, kako od strane studenata tako i pojedinih nastavnika i saradnika, ali i drugih uposlenika. Moram vidjeti kakve su zakonske sankcije i poduzeti ih. Međutim bio bih sretan da se to pitanje riješi bez sankcija, tj. savjesnim  postupanjem svih nas. Nepušač sam, pa mi pušenje dodatno smeta!

Image S obzirom da se u BiH u proteklom periodu mnogo govori o ustavnoj reformi u kontekstu implementacije presude Međunarodnog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci protiv BiH, interesuje me zašto Vi kao dekan i Pravni fakultet uopće niste pokretali debatu na ovu temu? Ako jeste, onda informacija nije došla do studentske populacije.

Također, povodom potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma Udruženje za političke nauke u BiH je organiziralo na dan 14.12. na Fakultetu političkih nauka prvi  pravničko-politološki kolokvij na temu "Deparlamentarizacija ustavotvorstva" . Voljela bih znati zašto se takav kolokvij nije mogao desiti na Pravnom fakultetu, gdje realno i pripada i zašto niko od profesora sa Pravnog fakulteta nije bio prisutan sa kratkim referatom koji je određivao tematski okvir diskusije? Osim profesora Durmiševića, prof. Grebe i prof. Bakšić-Muftić niti jedan profesor ili predstavnik Pravnog fakulteta u Sarajevu nije bio prisutan, čak ni kao gost.
Mene kao studenta Pravnog fakulteta u Sarajevu takva situacija  čini izuzetno nezadovoljnom.  Hvala unaprijed na Vašem odgovoru.


Kao što vam je, na žalost, poznato naš Fakultet u posljednjih nekoliko godina nije uopće organizirao naučne skupove! Za vrijeme mog mandata napravio sam zaokret i već potakao organiziranje dva naučno-stručna skupa. U pripremi je i naučni skup koji će se održati u aprilu, u povodu 65-te obljetnice našeg Fakulteta.

Za kolokvij pod nazivom “Deparlamentarizacija ustavotvorstva” nisam znao, tj. niko me nije izvjestio niti pak pozvao, pa to ne mogu ni komentirati.
binovski
Posts: 81
Joined: 05 Oct 2010, 21:40

Poštovani,
Htio bih da pitam da ukažem na jednu ružnu situaciju i poziciju  u kojoj se nalazimo mi studenti koji zivimo izvan Sarajava.
vec su ranije kolege postavljale pitanja o ovome i davala komentare. Kao prvo web stranica je veliki problem jer je neažurna i ne daje nam osnovne informacije o rokovima prijava i održavanja ispita, rezultata ispita sto bi trebala da bude osnovna funkcija te stranice. Mi tada moramo kontaktirati studentsku sluzbu a tu je rijetkost da se tko javi na tel i ako se javi bilo tko svi su toliko neljubazni i neprofesionalni da ne žele da odgovore na osnovna pitanja nego kažu "imate na oglasnoj ploči" , a to im je posao i tu su da služe nama studentima jer za to dobivaju platu. Ali najbolje rješenje za ove probleme je uspostavljanje ažurne web stranice.
Drugo pitanje na koje bih se osvrnuo je to kako da mi koji smo udaljeni komuniciramo sa asistentima jer na svakom fakultetu su asistenti dostupni studentima , akod nas je to problem jer ih nikada nema ili se ne javljaju na tel. Općenito kod nas na fakultetu je najveći problem što rade ljudi koji misle da su nezamjenjivi , a ustvari su nestručni i neobučeni i sve se odvija tako sporo i zaostalo, a toliko ima ljudi stručnih i željnih da rade.
Molio bih vas da pokušate uraditi nešto na modernizaciji čitave komunikacije i obavljanja poslaova u svim odjelima kako bi nam svima bilo lakše.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Kolega, ovo je tema ''odgovori''. :)

Pošto su pitanja za 5. dio projekta već proslijeđena dekanu, pitanja možeš postaviti kada se otvori tema za 6. dio projekta. :)
Arnel
Posts: 37
Joined: 04 Oct 2010, 21:55

Pozdrav

Kad ce se moci postavljati nova pitanja za Dekana?

Unaprijed zahvala
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Kada nam dekan pošalje odgovore za 5. dio projekta. :)
Arnel
Posts: 37
Joined: 04 Oct 2010, 21:55

Zna li se kad ce se to desiti?
Posto imam jedno pitanje, za mene jako bitno.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Ne znam, jer ne zavisi od mene nego od dekana. Kada nam pošalje odgovore objavit ćemo. :)

Ako ti se žuri idi na konsultacije ili piši dekanu na e-mail.
Arnel
Posts: 37
Joined: 04 Oct 2010, 21:55

Mozes li mi napisati dekanov mejl?

Hvala na ljubaznoscu :)
Neshkash
Posts: 184
Joined: 04 Nov 2010, 18:47

da li odgovara dekan na mail? mislim u skorije vrijeme,il je bolje da odem do njega licno?
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”