Univerzitetski tele-informatički centar

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Post Reply
AdiMali
Posts: 171
Joined: 29 Jan 2010, 15:45

Zanima me da li smo svi ovo obavjestenje primili, ili se radi o necem drugom?

Univerzitet u Sarajevu, vodeća akademska i naučna institucija u BiH, već duže vrijeme prakticira administriranje studentskih podataka kroz svoj Informacioni Sistem Studentskih Službi (www.isss.ba). Kao što ste već do sada iskusili, taj izuzetno kompleksan web bazirani sistem omogućuje između ostalog on-line prijave ispita, izdavanje zahtjeva za dobivanje uvjerenja i potvrda i još mnogo drugih mogućnosti, i temeljni je informacioni sistem svih fakulteta i akademija UNSA.

U sklopu trajnog opredjeljenja ka modernizaciji i unapređenju osnovnih funkcija Univerziteta Univerzitetski tele-informatički centar UTIC je odlukom Rektorata i Ministarstva obrazovanja i nauke KS pristupio izradi jednog novog sistema koji će nadopuniti postojeći sistem ISSS sa mnogim novim opcijama i funkcijama - radi se o sistemu za upravljanje ljudskim reusursima (Human Resources Management System) HRMS UNSA. Ukratko, novi sistem HRMS Univerziteta u Sarajevu će omogućiti integriranje podataka o svim uposlenicima i studentima univerziteta i time obezbijediti potrebnu informatičku infrastrukturu za praktičnu integraciju Univerziteta u jedinstvenu cjelinu.

Sistem HRMS UNSA je trenutno u fazi intenzivne izgradnje i testiranja, ali već danas obezbijeđuje core business strukturu i ima razrađenu logičku i fizičku arhitetkturu relacione baze podataka.

Ovim putem Vas pozivamo da pogledate šta od tog sistema studenti mogu očekivati. Za sada, najvažnija promjena o odnosu na postojeći sistem ISSS odnosi se na potpuno redizajnirani izgled matičnog kartona studenata, koji je dizajniran i isprogramiran da efikasno i nadasve pregledno prikaže odgovarajuće podatke za svakog studenta UNSA. Važno je naglasiti da novi sistem HRMS UNSA koristi implementaciju kontrole pristupa identično onoj u sistemu ISSS. To znaći da se na novi sistem HRMS UNSA prijavljujete sa istim prijavnim podacima koje koristite u ISSS-u!

Novom sistemu se može pristupiti na više načina. Najjednostavnije je otići na jednu od sljedeće dvije adrese:


Hoce li ovo zamjeniti dosadasnji nacin prijave ispita ili kako vec?
Eborg
Posts: 474
Joined: 15 May 2009, 20:11

Kako si dobio ovo obavještenje?

Što se tiče prijave ispita, ne vjerujem da će biti većih izmjena, ovo je više na nekom database i software nivou.
AdiMali
Posts: 171
Joined: 29 Jan 2010, 15:45

Doslo u junk e mail posti, pa reko da vidim jesam li jedini ili sta vec
Dama Pikova
Posts: 965
Joined: 22 Feb 2009, 00:19

Nisi jedini, dobila sam i ja, ali nisam još pročitala o čemu je riječ.
Eborg
Posts: 474
Joined: 15 May 2009, 20:11

Meni nije ništa došlo.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

http://www.student.ba/Generalno/PrijavaISSS.aspx

Ne znam odakle im pravo da javno objavljuju imena, prezimena i slike studenata sa vremenom zadnje prijave na ISSS-u. Pogledajte rubriku ''Zadnje prijave na ISSS'' (nalazi se desno ispod brojača posjeta).
elSaik
Posts: 480
Joined: 21 Feb 2009, 18:38

Može kod nas sve. Sjećam se koliko sam imao problema dok djevojci jednoj nisam objasnio zašto nije uredu da se imena, prezimena, email i slično objavljuju javno po forumu. Privatnost, 0 poena.
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”