zavrsetak studija

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
elSaik
Posts: 480
Joined: 21 Feb 2009, 18:38

[quote="Dama Pikova"]
Možda je u tvom okruženju kolega, sve tako crno bijelo, ali u mom nije.
Valjda ja imam kontakta s nekakvim ili poštenjačinama ili bijedom koja nema veza i vezica, ali u svakom slučaju i pored izjava "dobio/dobila je posao preko štele" susrećem ljude koji su se sami izborili za svoje radno mjesto.  :kava:

Čak su i na forumu ljudi iznosili svoja iskustva kako su bez štele uspjeli naći posao. Teže - sigurno, duže i upornije tražili - sigurno, ali našli.
Sad bih ja isto tako mogla generalizovati, da dobar dio ovih koji kukaju da su sve same štele, sjede kući ili svakodnevno, s kafe na kafu, umjesto da se angažuju.
[/quote]

Jedno je priča, a drugo stvarnost. Mogu i ja pričati kako sam svoji angažmanom i trudom stekao zaposljenje, a ovamo izletio dobre pare da se zaposlim.  ;)
Dama Pikova
Posts: 965
Joined: 22 Feb 2009, 00:19

Kao što reče kolega prije tebe, nisu štele ovdje tema, pa neću dalje da raspravljam. Uostalom rasprava bi bila besmislena, jer očigledno je da imamo različita mišljenja i različita iskustva. Ubjeđivanje u suprotno ne vodi ničemu.
mecoberbo
Posts: 87
Joined: 11 Aug 2009, 18:03

Moj prijedlog je da neko od vas admina izbrise ove ( nase ) komentare ciji predmet je rasprava oko stele , posto mislim da samo kvare temu koja je jako bitna.
Alermanjo
Posts: 70
Joined: 28 Aug 2009, 02:06

Jeste vi sigurni da generacija 09/10 studira po sistemu 3+2 ??
mecoberbo
Posts: 87
Joined: 11 Aug 2009, 18:03

Da budem iskren, ja ne vjerujem u to. Mislim da je neko samo nacuo ideju ali da oni studiraju po istom kao i mi dakle 4.
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”