dodjela diploma

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
emirkadric
Posts: 2
Joined: 17 Oct 2009, 13:22

7.11.....mislio sam da me proslo i to:-)
Renne
Posts: 11
Joined: 24 Sep 2009, 21:06

Nasla sam na stranici Univerziteta Sarajevo sljedece:

Image


Poštovani diplomanti i magistranti,

Obraćamo Vam se s namjerom da Vam damo neophodne informacije u vezi sa održavanjem "Svečane promocije diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu", koja će se održati u subotu 07. novembra 2009. godine u dvorani "Zetra" u Sarajevu (Ulica Alipašina bb) sa početkom u 11,00 sati.

Potrebno je da dođete u 10,00 sati ispred dvorane "Zetra" na ulaz na koji je predviđeno da uđe Vaš fakultet/akademija i da se odmah javite administraciji sa Vašeg fakulteta/akademije koji će imati vidno označen natpis fakulteta/akademije. Mogući ulazi su A, B ili C. Detaljniji prikaz raporeda sjedenja fakulteta/akademija i oznake ulaza u dvoranu "Zetra" možete pogledati na poleđini ovog obavještenja, te Vas molimo da se istog striktno pridržavate.

Nakon toga ćete zajedno sa ostalim diplomantima i magistrantima sa vašeg fakulteta/akademije organizovano ući u dvoranu "Zetra", te biti upućeni na za Vas predviđeno mjesto.
Molimo Vas da pratite protokol programa i voditelje, te da ustanete u trenutku kada se bude obraćao dekan vašeg fakulteta/akademije i da na taj način propratite ovaj svečani trenutak.
Poštivanje ovih pravila je preduvjet da se na dostojanstven i organizovan način realizira promocija sedam hiljada diplomanata i magistranata.
Prije početka i tokom trajanja manifestacije možete se obratiti predstavnicima fakulteta/akademija koji Vam mogu pružiti sve potrebne informacije i pomoć.
U slučaju potrebe, dodatne informacije i objašnjenja možete dobiti u svojim studentskim službama prije održavanja manifestacije.
Vaša Pozivnica vrijedi i za ulazak najbliže rodbine, koji mogu ući istovremeno sa Vama i biti uz Vas u toku trajanja čitave manifestacije.
Molimo da u dvorani ostanete do samog završetka programa, jer će svi izlazi iz dvorane zbog bezbjedonosnih razloga biti zatvoreni. Nakon završetka programa ostaje Vam dovoljno vremena da stignete na dodjelu diploma na matičnim visokoškolskim ustanovama.

Nakon završetka Svečane promocije, koja traje do 12,30 sati, potrebno je da odete na matični fakultet/akademiju gdje ćete na posebnoj promociji, koja počinje u 14,30 sati, primiti svoju diplomu.
Unaprijed Vam se zahvaljujemo na saradnji, te Vas molimo da se ovih uputa upotpunosti pridržavate, jer tako doprinosite kvalitetnom i organizovanom održavanju Svečane promocije.
Hvala na saradnji i sa radošću Vas očekujemo na našoj zajedničkoj svečanosti, te ujedno čestitamo na uspješnom završetku studija na Univerzitetu u Sarajevu!

ORGANIZATOR: Univerzitet u Sarajevu
Kontakt osobe: Gđica. Dijana Smajlović, e-mail: dijana.smajlović@unsa.ba (tel. 565-118)
Gđa. Alma Zolota, e-mail: alma.sljivo@unsa.ba (tel. 565-122)
Sarajevo, oktobar 2009. godine

http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... Itemid=297
Last edited by Renne on 17 Oct 2009, 15:19, edited 1 time in total.
missy
Posts: 2
Joined: 30 Oct 2009, 10:10

I kad sam ja primala diplomu nije bila neka organizacija. Doduše u Zetri je bilo lijepo, al na faxu, što reče neko prije, borba za diplomu.

SRETNO SVIMA!!!
Renne
Posts: 11
Joined: 24 Sep 2009, 21:06

Danas sam dobila pozivnicu i uredjeno je (ne znam kako je ranije bilo) na sljedeci nacin:

podijeljeni smo u  5 grupa po brojevima (rektorat i cetiri sale).Ukupno je 560 diplomanata.Gledajuci svoju salu,znajuci koliko mjesta ima i koliko nas je u toj grupi,svako ce da ima svoje mjesto i ne mislim da ce biti borba za diplomu.Pocinje u 14.30 s tim da samo prisustvuju diplomati jer za clanove pratnje nema mjesta te se izvinjavaju sa preporukom da oni sacekaju u auli ili ispred fakulteta.
Renne
Posts: 11
Joined: 24 Sep 2009, 21:06

Par slika iz Zetre...

Image

Image

Bilo je lijepo,potrudili su se da pripreme dobar program. Drago mi je da sam bila.

Ali osvrt na nesto: Kako su dekani promovisali diplomante i magistrante svojih fakulteta (abecednim redom) tako su studenti tih fakulteta,njihovi roditelji napustali salu. Dok se stiglo do nas (a i studeneti prava isto su se ponasali) sala je bila poluprazna ,ceremonija nije bila zavrsna jos. Ostalo nas je jos naravno ali sala je bila poluprazna a voditelj jos nije ni odjavio promociju.


Sta reci o kulturi ponasanja i kucnom odgoju studenata i njihovih roditelja ,poznanika.

Svaka cast onima koji su ostali do kraja i ispostovali i dekane i studente ostalih fakultata i samo ceremoniju.
b.jasmin01
Posts: 3
Joined: 09 Dec 2009, 18:12

Organizacija OK ali izgleda publika zakazala.
lenna
Posts: 6
Joined: 19 Dec 2009, 22:48

zalosno sto cemo i mi biti uskraceni te svecane ceremonije,bar tako kazu dok se jos uvjek ne rijesi afera na fakuletu u tuzli.
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”