Seminar za studente pravnih fakulteta u BiH

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Post Reply
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Pozivamo vas da budete učesnik/ca III Seminara za studente pravnih fakulteta iz BiH, o praktičnoj primjeni Zakona o zaštiti od klevete u BiH i medijskoj legislativi, koji Vijeće za štampu u BiH organizira u periodu 3-4. novembra/studenog 2011. godine u Sarajevu.

Ovo je treći Seminar koji Vijeće za štampu u BiH organizira za studente prava iz BiH, nakon uspješno realiziranih Seminara u decembru 2009. godine i novembru 2010. godine. Namjera Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini je približiti studentima pravnih fakulteta važni segment edukacije o medijima, medijskoj legislativi, Zakonima o zaštiti od klevete u BiH i Članu 10 EU Konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda. Predavači su medijski experti, sudije i advokati iz BiH. Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini, u okviru svojih redovnih edukacijskih aktivnosti, pruža budućim pravnicima, advokatima, tužiteljima i sudijama informacije o osnovama novinarstva i profesionalnog izvještavanja, kako bi imali neophodno znanje za bolje razumijevanje medija i ispravnu primjenu zakona koji se odnose na medije. Imajući u vidu da je Vijeće za štampu u BiH, od decembra 2010. godine, proširilo mandat i na on-line medije, važan dio edukacije odnosit će se i na news portale i nove segmente izvještavanja koje ovi mediji nose.

Prijave se prihvataju najkasnije do petka, 28.10.2011. godine, a prijavljivanje će biti zaključeno s popunom broja polaznika. Za prijave, molimo koristite prijavni obrazac.

Prijavni obrazac možete preuzeti na http://epravo.ba/pravni-fakulteti ... jevo/3214/ ili na http://usp.ba/obavjestenja/328/
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Spisak studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu, učesnika Seminara za studente pravnih fakulteta u BiH o praktičnoj primjeni Zakona o zaštiti od klevete u BiH i medijskoj legislativi, koji Vijeće za štampu u BiH organizira u periodu 3-4. novembra/studenog 2011. godine u Sarajevu.

http://epravo.ba/pravni-fakulteti ... jevo/3325/
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”