PF Sarajevo stvari koji vidite,a ne mozete nista...

Rasprave o aktuelnim događanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Ne bih da razmišljam o tome, glava me svakako boli. Mene ne interesuje kakvu je neko vilu napravio, gdje ljetuje i kakvo auto voza, postoje institucije koje će to da istraže ako budu smatrale da je potrebno.

Tema je o Pravnom fakultetu u Sarajevu i trebamo pisati konkretno o stvarima vezanim za taj fakultet. Ako krenemo o političarima, marifetlucima itd. bojim se da ćemo otići predaleko i u off-topic.

Toliko je stvari na našem fakultetu koje ne štimaju, tako da je suvišno pisati o nečemu drugom jer materijala za pisanje imamo i previše.
samsung11
Posts: 97
Joined: 08 Sep 2009, 00:33

Tema je PFSA, ali pocetak klipa kaze najgori obrazovni sistem u EU. O politici nebi jer nigdje nema vise mulja i blata. Na temi o Ustavu sam pokrenuo raspravu o prof. Duvnjaku jer me zanimao stav ostalih studenata, koji se sveo na opravdavanje Duvnjaka. Po staroj dobroj bosanskoj "dobro je dok ne tuku". Ovdje sam stavio da imamo zakon koji brani da se pusi na faxu.
I onda znaci imamo situcaciju prof. koji te uci pravu, na nacin koji suprotan onom propisanom u zakonu, u instituciji u kojoj svi pusaci sebicno krse zakon, a ista ta institucija ima upravu i ljude zaposlene i debelo placene da bi formirali i obrazovali mlade pravnike, ali se zakoni ne provode.
Ili jos bolji primjer, do juce su ispitivali prof. koji su sexualno iskoristavali studentice.

I danas je na PF student nesto kao gradjanin drugog reda, jer diktatura profesora se nastavlja, studenti su indolentni i anemicni i generalno nezainteresovani za obrazovanje. Kao da ce poslije fakulteta raditi u pekari a diploma im treba samo da ukrasava zid.

Sa stavom "sta mi mozemo" ce samo zapasti dublje i dublje. I sto je najgore svi ti buduci pravnici izlaze sa fakulteta nauceni da sutra trpe maltretiranje od strane direktora i ostalih.
Ja cu se ubuduce iskljucit iz ove i slicnih rasprava, jer kod nas ocito kriticka misao jos uvijek nesto o cemu samo rijetki sapucu. I zadugo jos 5000 studenata PF ce biti samo ovce za sisanje...
crazy
Posts: 396
Joined: 16 Mar 2009, 00:03

Svaka cast kolega  samsung :D
MarcusTulliusCicero
Posts: 3963
Joined: 20 Feb 2009, 00:49
Contact:

Kad smo već kod klipova, evo jednog koji je snimljen prije dvadeset i kusur godina, ali u potpunosti oslikava i današnju situaciju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HS5saSRxowQ[/youtube]

Imamo mi i danas ljudi poput Riste Podvožnjaka, ali kakve koristi kada su na sceni još uvijek ovi kojima je bitno da komadi mesa u porcijama budu veći i da se Ekrem nogira iz kuhinje.
Post Reply

Return to “Događanja na fakultetu”