PFSVEMO: Opća povijest države i prava

Za naše brucošice i brucoše. Vama je pomoć najpotrebnija...
crni-90
Posts: 67
Joined: Thu Dec 08, 2011 10:17 pm

Odg: OPĆA POVIJEST PRAVA I DRŽAVE

Post by crni-90 »

Evo prvi ispit bio, ja položio :) Pišem ovdje samo da iznesem svoje mišljenje. Svi govore da je predmet težak, a on to uopče nije nego profesor želi da se nauči "šta je šta". Da primjete da vi stvarno znate to o čemu pričate, a ne da copy paste iz knjige njemu pričate(vjerujem da bi onda bilo bolje da ponesete knjigu). Volio bi da je više ovavih predmeta. Pozz za profa i asistenticu.
PS. pitanja: Društveno uređenje u babilonu, solon, ostracizam, izvori franackog, izvori turskog, razvoj parlamenta, neposredno prije revolucije u fran, drustveni slojevi u fran, ustav SAD,  i još je bilo možda koje pod pitanje i par pod-pitanja, ali manje više sve su to ove gore samo ih treba dobro razradit!

Andy
Posts: 34
Joined: Wed Mar 30, 2011 9:54 pm

Odg: OPĆA POVIJEST PRAVA I DRŽAVE

Post by Andy »

Nije ni Novi vijek toliko težak, koliko je to sve do prof. Stvarno traži neke gluposti i sitnice na kojima obara tipa što je značajno uveo Napoleon, što je bilo prije Napoleona, razlika između engl. i prava u SAD-u(federalizam i ustavno sudovanje), razlike menjševika i boljševika, ustav 3.republike (treba mu reći 4 ustavna zakona) i tome sl.
Last edited by Andy on Wed Jul 04, 2012 1:33 pm, edited 1 time in total.

josipa92
Posts: 9
Joined: Sat Oct 08, 2011 10:13 pm

Odg: OPĆA POVIJEST PRAVA I DRŽAVE

Post by josipa92 »

ikakva skripta??

CrniBiser
Posts: 12
Joined: Wed Aug 29, 2012 6:27 pm

PFSVEMO: Opća povijest države i prava

Post by CrniBiser »

Profesor Zovko je jedan od boljih profesora na fakultetu. Pitanja koja je meni postavio u Vitezu su : Eklezija, Napoleonovo zakonodavstvo, Code Civile, Kur'an, Izvori engleskog prava. Ne treba opsirno odgovarati. Samo kratko i jednostavno. Pozdrav!

goga100
Posts: 10
Joined: Fri Sep 21, 2012 4:12 pm

PFSVEMO: Opća povijest države i prava

Post by goga100 »

Pozdrav,
Jesu li ova pitanja dovoljna..ima li tko mozda kakvu skriptu ili ovo odgovoreno..

Anci456
Posts: 1
Joined: Mon Sep 28, 2015 11:58 pm

Re: PFSVEMO: Opća povijest države i prava

Post by Anci456 »

Da malo obnovimo, možda studentima bude korisno nesto novije jer je profesor zaista postrožio sto se tiče ispitivanja, smatra da je kolokvijima studentima uvelike olaksano. Meni su bila pitanja: Akti koje izdaje Vijeće komune, upravno-teritorijalna podjela za Napoleona, Konfederacija i Članci.Sretno!  :d055:
Last edited by Anci456 on Tue Sep 29, 2015 12:06 am, edited 1 time in total.

Twotinyfrogs
Posts: 27
Joined: Wed Oct 29, 2014 1:02 am

Re: PFSVEMO: Opća povijest države i prava

Post by Twotinyfrogs »

[quote="Anci456"]
Da malo obnovimo, možda studentima bude korisno nesto novije jer je profesor zaista postrožio sto se tiče ispitivanja, smatra da je kolokvijima studentima uvelike olaksano. Meni su bila pitanja: Akti koje izdaje Vijeće komune, upravno-teritorijalna podjela za Napoleona, Konfederacija i Članci.Sretno!  :d055:
[/quote]

Nije mi jasno kako je profesor postrožio ispitivanje kad je na zadnjim rokovima sve predmete koje predaje na prvoj godini davao pismeno, a na pismenom bi trebalo biti lakše položiti nego na usmenom.

Još pitanja iz OPPD koje sam pronašao:
Šerijatsko pravo, Ustav SAD-a, Druga Republika (Francuska), američko pravo, Direktorij, franačko pravo, državno uređenje Franačke, državno uređenje srednjovjekovne Engleske, Drugo Carstvo (Francuska), Prva Republika (Francuska), Ustav Treće Republike (Francuska), predsjednik SAD-a.

Post Reply

Return to “Prva godina”