Podrška dekanu prof. dr Vitomiru Popoviću

Rasprave o aktuelnim događanjima na fakultetu.
Odgovori
Metal Heart
Postovi: 232
Pridružen/a: ned ožu 29, 2009 4:03 pm

Podrška dekanu prof. dr Vitomiru Popoviću

Post Postao/la Metal Heart »

Studentski savez Pravnog fakulteta Banja Luka (SSPF) formirao je Odbor koji će voditi aktivnosti podrške dekanu Pravnog Fakulteta Univerziteta u BL, prof. dr Vitomiru Popoviću, nakon Odluke rektora Univerziteta u BL prof. dr Stanka Stanića.
SSPF je odlučio da od rektora prof. dr Stanka Stanića zatraži da povuče svoje Odluke do petka 25.12.2009. godine, ili će u protivnom SSPF zatražiti smjenu rektora Univerziteta u Banjaluci.
Odbor za podršku dekanu Pravnog fakulteta radiće u koordinaciji sa Sindikatom zaposlenih u visokom obrazovanju, s obzirom da dekana pored 90 posto studenata podržavaju i nastavno osoblje i zaposleni na Pravnom fakultetu.
Odbor je sa svojim aktivnostima, anketama, peticijama i drugim vidovima podrške otpočeo u ponedjeljak.
Studenti mogu potpisati peticiju podrške do srijede 23.12. 2009. godine, od 9-13h u prostorijama Saveza studenata (zadnji sprat) ili u prizemlju kod ulaza fakulteta
Zadnja izmjena: Metal Heart, dana/u uto pro 22, 2009 3:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Metal Heart
Postovi: 232
Pridružen/a: ned ožu 29, 2009 4:03 pm

Odg: Podrška dekanu prof. dr Vitomiru Popoviću

Post Postao/la Metal Heart »

U srijedu su mediji objavili vijest da je rektor Stanić povukao odluku o smjeni dekana Pravnog fakulteta u BL. Rektor se izvinio i rekao da nije povukao odluku iz razloga što su to tražili studenti ili Sindikat, već zbog proceduralne greške u donošenju.

Odgovori

Natrag na “Događanja na fakultetu”