Fondacija MOC Charitable: Stipendija za studenta Fakulteta političkih nauka u Sarajevu

Fondacija MOC Charitable raspisuje Javni poziv za dodjelu stipendije student/ici na Odsjeku za sigurnosne i mirovne studije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.


Coins and a calculator, expensive education and low scholarship
Ilustracija: Envato

Upravni odbor Fondacije Moc Charitable, na čelu sa Jan-Olov Wowernom, donio Odluku o dodjeli stipendije koja će pokriti troškove stanovanja, isharane, literature i školarine, saopćeno je iz Ambasade.

Advertisements

Stipendija se dodjeljuje prema usvojenim kriterijima koje studenti moraju ispunjavati, a prijave se šalju na Fondaciju. Uvažena komisija koju čine Donna Sabina Irisholm, prof. dr. Nedim Efendić, KTH Univerzitet u Stockholmu i ambasadorica BiH u Kraljevini Švedskoj Elvira Dilberović, izvršit će selekciju najboljih studenata koji ispunjavaju sve kriterije, nakon čega će Upravni odbor Fondacije izabrati prvorangiranog, piše Moja BiH.

Advertisements

Fondacija MOC je kratica za the Military Order of the Collar, dinastički viteški red kojem pripada jedna od španjolsko-talijanskih kraljevskih kuća u egzilu, kraljevska kuća Aragon, Majorka i Sicilija, pod Nj.K.V. don Francescom, princom od Emanuela, koji je subjekat međunarodnog prava i rangiran je kao šef države.

MOC danas ima oko 470 aktivnih članova u Skandinaviji, a među njima su bivši ministri Vlade, veleposlanici, generali i admirali iz oružanih snaga, poslovni ljudi, znanstvenici, plemići itd.