Fond za socijalno ugrožene studente SUM-a ostvaruje svoju misiju i viziju zahvaljujući donatorima i prijateljima

Iznos od 33.000 KM prikupljen je održavanjem Humanitarne večeri.


sveuciliste u mostaru

Zaklada SUM – Fond za socijalno ugrožene studente održala je svoju prvu Humanitarnu večer 5. aprila 2023. godine u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču. Humanitarnu večer podržalo je preko 250 nastavnika i administrativnog osoblja, studenata, gospodarstvenika iz javnog i privatnog sektora. Iznos od 33.000 KM prikupljen je održavanjem Humanitarne večeri za Zakladu SUM.

 – Svim podupirateljima, donatorima i prijateljima želimo zahvaliti na nesebičnom davanju. Hvala Vam trideset i tri hiljade puta u ime onih kojima će sredstva biti usmjerena, kazao je Marijan Tustonja, voditelj Zaklade SUM.

Cilj ove Humanitarne večeri bio je okupiti akademsko osoblje, društveni i gospodarski sektor kako bi se pomoglo u sufinansiranju i finansiranju školovanja studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi, socijalno ugroženih studenata i studenata s invaliditetom koji studiraju ili će tek započeti svoj akademski put unutar na Sveučilištu u Mostaru. Zaklada SUM će nastaviti s aktivnostima te održati i ostale popratne događaje kojima će prikupljati sredstva za studente.

Sredstva prikupljena kroz svaku od aktivnosti Zaklade SUM uplaćuju se na podračun Zaklade, koja će na početku sljedeće akademske godine raspisati konkurs za finansiranje i sufinansiranje troškova studiranja socijalno ugroženih studenata, studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi i studenata s invaliditetom. Konkurs će prolaziti konkursnu proceduru utvrđenu Pravilnikom. Imena dobitnika neće biti javno vidljiva radi očuvanja i poštivanja privatnosti studenata. Javan podatak će biti broj dodijeljenih sredstava.

Dobročinstvo i zahvalnost međusobno su povezani jer kada dajemo drugima, često osjećamo zahvalnost za ono što imamo i sposobnost da pomognemo drugima. S druge strane, kad primimo nešto od nekoga drugoga, osjećamo se zahvalno i možemo biti motivirani uzvratiti drugima u potrebi, piše Sum.ba.

Rad Zaklade SUM se i dalje može podržati na sljedeći način:

Sveučilište u Mostaru – Zaklada SUM

3387402202592961

Trg hrvatskih velikana 1