Fond “Dr Milan Jelić” stipendira 147 studenata iz BiH

Da se znanje i trud isplate, dokazuje 147 studenata iz BiH, koji će u akademskoj 2022/23. godini, biti stipendirani iz Fonda "Dr Milan Jelić".


graduation gap hat on us dollar banknotes money education study fee learning teach concept
Foto: Envato

Nagrada za indekse pune desetki, ali i za brojne istraživački radove, prema riječima najboljih među najboljima, veliki je podsticaj za dalje usavršavanje, ali i podsjetnik da uvijek može još bolje.

Iza Nemanje Jalića je dvadeset godina učenja. Više od petnaest naučnih radova. Završena dva ciklusa studija na Poljoprivrednom fakultetu u Banjaluci, gdje je trenutno i zaposlen. Istovremeno, neke nove uspjehe bilježi na trećem ciklusu studija u Mariboru.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Šta mi znači ova stipendija? Znači mi, prije svega, finansijsku pomoć, da mogu da platim svoje finansijske obaveze vezane za doktorat. A pored toga, imam i moralnu satisfakciju, priča Jalić.

Da prvi put postane stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”, danas je imao čast Marko Romić. Ako se osvrnemo na njegove uspjehe, ne preostaje nam ništa drugo, nego da kažemo – zasluženo. Iza njega je deset naučnih radova, objavljenih na tri strana jezika, ispred, kako je otkrio, naučna monografija iz pravnih nauka. A uz njega, i pored svega, skromnost.

– Ne mislim da sam po nečemu izuzetno poseban. Mislim da sam samo, možda, u nekim situacijama, radio više od drudih. To su nijanse. Naša država ima puno dobrih studenata, kaže Romić.

Vladan Janković je već četiri godine stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”. Student je drugog ciklusa na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu u Banjaluci. Iako trenutno nezaposlen, ovaj mladi student se nada svijetloj budućnosti u svojoj otadžbini.

– Za početak svakako želim ovdje da se izgradim i da ostvarim ovdje uslove za normalan život i rad, ističe Janković.

Da su ovi mladi ljudi, ali i ostali uspješni, mladi ljudi, svijetla budućnost NiH, kaže ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS-a, Željko Budimir.

– Očekujem da ovi ljudi, pored toga što će, nesumnjivo biti stručnjaci i naučnici u svojim oblastima i sa znanjem su već pokazali zavidne kvalitete, osjetiti tu patriotsku dužnost prema našem društvu i državi, poručio je Budimir.

Mladi ljudi, koji žele da ostanu u svojoj otadžbini, u vremenu kada mnogi odlaze, koji ne mole za prilike, nego ih sami stvaraju, zaslužuju svaki vid podrške. Jer, upravo takvi ljudi mogu zamijeniti sijalicu koja je gotovo pregorjela i osvijetliti nam, trenutno, ne tako svijetlu, budućnost, prenosi unaworld.com.